vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Zedendelinquent niet uitgezet maar moet wel verhuizen
Gepubliceerd: 2008-09-16
door: Stadsredactie WdHDe 56-jarige man, die in 2007 veroordeeld werd wegens ontucht met een destijds 4-jarige buurjongetje in een flat aan de Gambiadreef in Overvecht, moet verhuizen zodra woningcorporatie Bo-Ex een alternatieve woning voor hem heeft gevonden. De man wordt niet uit zijn woning gezet. Dat was waar Bo-Ex de kantonrechter om had gevraagd.
 
De rechter vindt dat alleen het feit dat de man eerder veroordeeld is wegens ontucht geen reden is om hem uit zijn woning te zetten. Maar de rechter meent ook dat de situatie die nu is ontstaan in hoge mate ongewenst is. De man woont in hetzelfde flatgebouw als zijn slachtoffer en gebruikt dezelfde ingang en dezelfde lift.
 
Hij dient daarom akkoord te gaan met een redelijk aanbod van de woningcorporatie voor een andere woning. Bovendien moet hij een verhuisvergoeding krijgen van ruim 2500 euro. Dat bedrag is de helft van de vergoeding die uitgekeerd wordt wanneer sociale huurwoningen ontruimd worden wegens renovatie.

Burgemeester Aleid Wolfsen is tevreden over deze uitspraak. “De uitspraak heeft het beoogde resultaat, dader en slachtoffer moesten uit elkaar en dat gebeurt nu.” Wolfsen zal wel met de minister spreken om deze zaken in de toekomst beter te regelen.© 2007-2012 AllesoverUtrecht