maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Zilveren atlete gaat voor wereldrecord tijdens Singelloop
Gepubliceerd: 2008-09-03
door: Stadsredactie JvS

Elvan Abeylegesse, goed voor twee keer zilver op de Olympische Spelen van Beijing, heeft aangekondigd tijdens de Fortis Singelloop Utrecht op zondag 28 september een aanval te doen op het wereldrecord 10 kilometer hardlopen op de weg bij de vrouwen.

De Turkse atlete is in de vorm van haar leven en wil de huidige toptijd van 30:21, sinds 2003 op naam van de Britse Paula Radcliffe, uit de boeken lopen.

De kans dat Abeylegesse in haar missie slaagt lijkt volgens de organisatie van de Singelloop groot.

Elvan Abeylegesse is op 11 september 1982 geboren in Ethiopië. In 1999 werd ze in Belfast Wereldkampioene Veldlopen bij de junioren. Na een wedstrijd in Istanboel in datzelfde jaar besloot ze in Turkije te blijven. Ze trad daar in het huwelijk en nam de Turkse nationaliteit aan.

In 2007 sleepte ze op de wereldkampioenschappen 10 kilometer in Osaka een tweede plaats in de wacht. Op de Olympische Spelen van Beijing reikte ze tot het zilver op de 5 en de 10 kilometer. Deelname aan de oudste wegwedstrijd van Nederland betekent voor Abeylegesse haar eerste start in Nederland.© 2007-2012 AllesoverUtrecht