maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaBouwer Heijmans tekent overeenkomst Muziekpaleis
Gepubliceerd: 2009-08-27
door: Stadsredactie WdH

Waarvoor een webcam al niet handig is: Heijmans en Utrecht tekenen 'geheim' de contracten voor het Muziekpaleis voor 81 miljoen.

Waarvoor een webcam al niet handig is: Heijmans en Utrecht tekenen 'geheim' de contracten voor het Muziekpaleis voor 81 miljoen.

Bouwer Heijmans heeft donderdag de aanneemovereenkomst met de gemeente Utrecht getekend voor de bouw van het nieuwe Muziekpaleis op het Vredenburg. De aanneemsom is vastgesteld op 81 miljoen euro.

De gemeente bevestigt dat vandaag de overeenkomst is ondertekend maar stuurde geen briefje aan de gemeenteraad en deed zelfs geen persbericht uitgaan terwijl dat normaal voor ieder wissewasje gebeurt.

Alleen wie donderdagmiddag per ongeluk de webcam van Allesoverutrecht bekeek, kon getuige zijn van de ondertekening van de overeenkomst: achter de bouwschutting op het Vredenburg. Volgens de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Janssen was hij er niet bij. Over de setting werd niets verteld. Dat moest komen van een woordvoerder van de Projectorganisatie Stationsgebied. “De ondertekening is gecombineerd met de onze maandelijkse personeelsborrel. Dat scheelt nog geld ook.”

Net voor het zomerreces moest wethouder Harm Janssen nog alle zeilen bijzetten om het duurder geworden gebouw door de gemeenteraad te loodsen. De totale investering voor het Muziekpaleis bedraagt bijna 135 miljoen waarvan de bouw 81 miljoen opslokt. Dat is zo'n 35 miljoen meer dan ooit bedoeld.

Het paleis dat het deels gesloopte Muziekcentrum Vredenburg vervangt moet ruimte bieden aan een nieuwe stichting waar het oude Muziekcentrum, SJU-Jazz en poppodium Tivoli in opgaan. De drie partijen gingen de afgelopen maanden rollebollend over straat. Het Muziekpaleis moet eind 2012 gereed zijn.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht