vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaEerste paal Stationsgebied aanstaande
Gepubliceerd: 2009-08-25
door: Stadsredactie WdH

Woon- winkelgebouw De Vredenburg vanaf de hoek C&A / La Vie.

Woon- winkelgebouw De Vredenburg vanaf de hoek C&A / La Vie.

Hoog Catharijne eigenaar Corio wacht de rechtsgang bij de Raad van State over de bouwvergunning voor woon- winkelgebouw De Vredenburg niet af. Dat bevestigt Menno Overtoom van het bedrijf dinsdag. Corio vroeg bij de gemeente een evenementenvergunning aan voor een feestelijk ‘eerste paal’ op het Vredenburg voor 7 oktober 2009.

Overtoom kan nog niet zeggen of de daadwerkelijke feestelijke eerste paal ook op 7 oktober geslagen zal worden. “Dat hangt nog af van afspraken met bouwer BAM. Belangrijkste is dat we spoedig zullen starten. Wij hebben een analyse laten maken of starten met de bouw verantwoord is gezien de bezwaren van een aantal stichtingen en vastgoed-eigenaars. De eerdere uitspraak van de bestuursrechter biedt voldoende aanknopingspunten om nu echt te gaan bouwen aan het Stationsgebied.”

De bouw van De Vredenburg zal ongeveer 24 maanden in beslag nemen. Naast De Vredenburg komt het 134 miljoen kostende Muziekpaleis dat eind 2012 open moet.

Van 16 tot en met 30 september organiseert ‘Passie voor de Bouwput’ een aantal optreden van De Lunatics op het nu desolate plein rond het half gesloopte Muziekcentrum onder de titel ‘Feniks Prelude’.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht