donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaFC Utrecht hervat competitie met zege op Sparta
Gepubliceerd: 2009-08-30
door: Tom StaalIn de eigen Galgenwaard wist FC Utrecht zaterdagavond met hulp van de arbiter te winnen van Sparta. Door goals na rust van Lensky en Van Dijk (penalty) bleven de drie punten in eigen huis. Scheidsrechter Lelieveld keurde onterecht een doelpunt van Spartaan Duplan af vanwege buitenspel. Utrecht hervatte daarmee de competitie succesvol, nadat vorige week de geplande uitwedstrijd tegen NEC door de Nijmeegse burgemeester werd verboden.

De thuisploeg walste de eerste tien minuten van de wedstrijd over de bezoekers heen. De kansen waren letterlijk niet te tellen. Telkens stond doelman Seliga een doelpunt in de weg. Het vervolg van de eerste helft was niet om aan te zien. Beide ploegen probeerden te combineren, maar het tempo bleef daarvoor te laag. Het gevolg waren halve aanvallen die zelden voor gevaar konden zorgen. Totdat plotsklaps Duplan de bal het Utrechtse doel in werkte. De slecht fluitende scheidsrechter Lelieveld keurde de goal op aangeven van de grensrechter ten onrechte af, Duplan zou buitenspel hebben gestaan. De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden. Utrecht zocht wederom de aanval én schroefde het tempo omhoog. Grote kansen bleven echter uit. Verdediger Lensky kreeg in de 63ste minuut pardoes de bal voor zijn voeten nadat de Kasteelheren een schot van uitblinker Mertens niet goed wegwerkten. Lensky schoot beheerst in. In de 82ste minuut was Bokaye te laat met zijn sliding op Mulenga in het strafschopgebied. Lelieveld legde de bal op de stip en Van Dijk deed wat hij tot nu toe altijd heeft gedaan met penalties: scoren. Hiermee werd de eindstand bepaald en de thuisploeg kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Over de hele wedstrijd bekeken was Utrecht de minst slechte van de twee clubs. Sparta had niet veel in te brengen en maakte niet de indruk voor de winst te spelen. Utrecht daarentegen viel vooral in het begin van de wedstrijd aan alsof het een lieve lust was. De grootste kans was weggelegd voor Mulenga, die zijn kopbal millimeters over het doel van de Spartanen zag verdwijnen. Mertens was veruit de beste man aan de kant van FC Utrecht en is tot nu toe de beste aankoop van technisch directeur Foeke Booy geweest. Doelpuntenmaker Lensky vierde echter iets te uitbundig zijn doelpunt en raakte daarbij geblesseerd. Hij werd terstond vervangen door Nesu. Na de 1-0 kwam FC Utrecht helemaal niet meer in gevaar, de Rotterdammers probeerden nog wel wat, maar Vorm kon zijn doel moeiteloos schoon houden.

Speciale gast in het stadion was Hennie van Schoonhoven. De 39-jarige oud-speler van FC Utrecht is ernstig ziek en heeft zijn strijd tegen kanker opgegeven. Hennie en zijn familie waren zaterdagavond in de Galgenwaard voor de laatste wedstrijd die Hennie vermoedelijk zal kunnen bijwonen. De FC Utrechtsupporters steunden hem door, net als in de tijd dat hij het rood/witte shirt droeg, toe te zingen met: ‘Hennie, Hennie, Hennie...’. Hennie van Schoonhoven bedankte door te gaan staan en te zwaaien naar het publiek.

FC Utrecht heeft nu tien punten uit vier wedstrijden en dat is een méér dan keurige score. Daarbij moet wel worden aangemerkt dat de sterkere tegenstanders nog moeten komen. Volgend weekend is er geen eredivisievoetbal. Die week erop, 12 september, gaat Du Chattinier met zijn team op bezoek bij FC Twente. Die wedstrijd kan gezien worden als de eerste serieuze krachtmeting. Dan zal blijken waar de club wérkelijk staat. Punten pakken tegen Sparta, VVV, Willem II en RKC is leuk, maar punten pakken tegen de nummer twee van vorig jaar geeft pas echt een serieus signaal af richting de concurrentie.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht