vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaFC Utrecht wint eerste wedstrijd
Gepubliceerd: 2009-08-02
door: Stadsredactie Tom StaalIn Waalwijk won FC Utrecht zaterdagavond met 0-1 van RKC. Het enige doelpunt kwam op naam van recordaankoop Ricky van Wolfswinkel. Hij scoorde al in de derde minuut. In het vervolg van de wedstrijd kwam de zege niet meer in gevaar.

De eerste twee minuten waren voor de thuisploeg, die een paar aanvallen produceerde. Daarna nam de ploeg van Du Chatinier het heft in handen, en het zag kans de eerste de beste serieuze aanval te verzilveren met een doelpunt. Cornelisse wist debutant Van Wolfswinkel te vinden, die de bal vervolgens in de verre hoek langs doelman Wevers schoot. Vervolgens speelde het bijna compleet vernieuwde elftal uit de Domstad de Brabanders helemaal zoek. Via Mertens, Asare en Mulenga werd Van Wolfswinkel continu vrijgespeeld. Niettemin bleven meer doelpunten uit. Na dertig minuten ging de Utrechtse storm liggen en verzandde de wedstrijd in een matig duel. De tweede helft was niet veel beter. RKC mocht het spel maken, wat resulteerde in redelijke aanvallen. Echt gevaarlijk kon de ploeg uit Waalwijk echter niet worden.

Hoe fris Utrecht aan de wedstrijd begon, zo slap speelde het de wedstrijd uit. De eerste helft maakten Van Wolfswinkel en Mertens een goede indruk, over de flanken zorgden Asare en Mulenga continu voor gevaar. Smet op de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Keller. Hij werd vervangen door Dickoh, die met slecht spel bevestigde waarom hij niet in de basis mocht beginnen. In de loop van de wedstrijd werd de tegenpartij wat brutaler. Invaller Benson kon vrij inschieten, maar hij verzuimde om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen, zijn schot ging ruim naast. De grootste kans voor RKC kwam van het hoofd van Vink, Vorm redde met moeite en in twee pogingen. Daar stond tegenover dat Van Wolfswinkel, helemaal vrij voor de keeper, in de zeventigste minuut een voorzet van Mertens teruglegde op Maguire in plaats van de bal in de netten te schieten. Maguire kon er niet bij komen, maar Berger (RKC) schoot de bal bijna in eigen doel.

De eerste drie punten zijn weliswaar binnen, echt trots hoeft Du Chatinier niet op zijn team te zijn. Utrecht liet mooi aanvallend voetbal zien, maar verdedigend was het niet goed. Daarnaast had tegen de promovendus, die ook nog eens de laagste begroting van de eredivisie heeft, minimaal vier keer gescoord moeten worden. De aanvallen waren er, doch het afmaken zat er niet in. Na de rust verloor het hele Utrechtse team de scherpte, wat door tegenstanders van groter formaat direct afgestraft zal worden. Het is aan Du Chatinier om de ploeg op scherp te zetten voor volgende week.

Utrecht kent een relatief makkelijke seizoenstart. De komende drie wedstrijden zijn in de eigen Galgenwaard. Na Willem II komen respectievelijk VVV Venlo en Sparta Rotterdam op bezoek. Daarna speelt Utrecht de eerste echte zware wedstrijd uit tegen FC Twente. De daaraan voorafgaande wedstrijden zal Utrecht moeten gebruiken om een team te worden en onderlinge afstemming te vinden. Om te beginnen komende zondag, als Willem II op bezoek komt

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht