maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaKort politienieuws donderdag 6 augustus
Gepubliceerd: 2009-08-06
door: Stadsredactie JvSDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 27-jarige Utrechter aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren en zich hinderlijk gedroeg naar de agenten. Om 23.15 uur gingen agenten op de Laan van Engelswier een kijkje nemen na een overlastmelding. De agenten stonden met wat bewoners in gesprek en hoorden ineens iemand hard schreeuwen. Twee mannen kwam langs gelopen en scholden de agenten uit. Agenten gingen achter de mannen aan en hielden ze staande. Al snel verzamelde zich een grote groep mensen om het tumult heen. De omstanders bemoeiden zich met het gesprek dat de agenten aan het voeren waren, enkelen van hen leken onder invloed van alcohol te zijn en gedroegen zich hinderlijk en agressief. Uiteindelijk is iets na middernacht een 27-jarige man aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren en zich agressief opstelde.

Bij een verkeerscontrole op de Europalaan, de Van Zijstweg en de Grebbeberglaan heeft de politie woensdag 61 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de autogordel en andere overtredingen.

De politie heeft woensdag twee mannen aangehouden voor varen onder invloed. Om 18.50 uur kreeg de politie de melding dat een aantal dronken mannen voor overlast zorgden in een bootje in de Oudegracht, ter hoogte van de Potterstraat. Op de Lange Viebrug sommeerden agenten de bestuurder om aan te meren, maar daaraan voldeed de man niet. Pas bij de Weerdsingel meerde het bootje aan. De bestuurder, een 32-jarige man uit Utrecht, stapte zwalkend uit. Hij werd aangehouden, met enig verzet. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat hij 585 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt. Ook de andere twee inzittenden werden gecontroleerd. Een 31-jarige Utrechter kon zich niet identificeren en werd daarvoor aangehouden.

Een verdachte die net in vrijheid was gesteld, werd woensdag 5 augustus na vijf minuten weer opnieuw aangehouden. Om 21.40 uur mocht de 31-jarige man uit Utrecht weer naar huis, nadat zijn identiteit was vastgesteld. Hij was die avond aangehouden op een bootje om dat hij overlast had veroorzaakt en zich niet kon identificeren. Eenmaal op straat liet hij zijn broek zakken, liet zijn geslachtsdeel zien en deed een agent een onzedelijk voorstel. Hij werd direct weer aangehouden voor belediging.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht