vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaOmstreden ambtenaar chef communicatie provincie Utrecht
Gepubliceerd: 2009-08-25
door: Stadsredactie JvSRick Maas, het begin augustus benoemde hoofd communicatie van de provincie Utrecht, blijkt een omstreden verleden te hebben als gemeentesecretaris van de Brabantse gemeente Veghel. De provincie Utrecht was daar overigens van op de hoogte.

Het functioneren van Maas leidde vorig jaar mede tot een bestuurscrisis in Veghel. Maas stapte op na een aanhoudende stroom klachten en geruchten over intimidatie en bedreiging. Hij meende dat hij door de in zijn ogen onterechte verdachtmakingen niet meer kon functioneren als gemeentesecretaris, zo meldde het Brabants Dagblad.

Maas en andere leidinggevenden van de gemeente Veghel zouden zich schuldig hebben gemaakt aan onbeschofte behandeling van ambtenaren, een dictatoriaal personeelsbeleid, ongemotiveerde ontslagen en controle van intern e-mailverkeer, zo bleek uit een onderzoek, waaraan driekwart van het gemeentepersoneel meewerkte.

Maas was eerder hoofd communicatie van de gemeente Breda en gemeentesecretaris in Veghel, Heemskerk en Prinsenbeek. Daarvoor vervulde hij diverse beleids- en managementfuncties in de gemeenten Tilburg en Waddinxveen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht