vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaUtrecht heeft weer een symfonieorkest
Gepubliceerd: 2009-08-26
door: Stadsredactie JvSHet is de initiatiefnemers gelukt: Utrecht heeft weer een eigen professioneel symfonieorkest. Op 3 oktober geeft De Nieuwe Philharmonie Utrecht zijn eerste concert in Vredenburg Leidsche Rijn.

De afgelopen zes maanden zijn spannend geweest voor initiatiefnemer en zakelijk leider Bart van Meijl. Als gevolg van de kredietcrisis was het extra moeilijk om overheden en fondsen te overtuigen van de plannen voor een nieuw orkest.

Toch lukte het Van Meijl om de financiering rond te krijgen voor de eerste serie concerten. Het orkest wordt ondersteund door gemeente en provincie Utrecht, de Vrede van Utrecht en private fondsen als het KF Heinfonds en het SNS Reaalfonds.

Utrecht had al eerder een eigen symfonieorkest, het Utrechts Stedelijk Orkest. Dat werd in 1894 opgericht en heette vanaf 1946 het Utrechts Symfonie Orkest. In 1985 maakte toenmalig cultuurminister Elco Brinkman een einde aan het bestaan van het orkest door het samen te voegen met het Amsterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest tot het Nederlands Philharmonisch Orkest. Thuisbasis van het nieuwe orkest werd Amsterdam, maar het bleef concerten geven in Utrecht.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht