zondag 25 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVerkopers gammele meubels vrijuit
Gepubliceerd: 2009-08-11
door: Stadsredactie JvSZes mannen en een vrouw uit Engeland en Ierland zijn weer op vrije voeten. De politie hield ze maandag aan op verdenking van oplichting. Ze hadden vanuit twee busjes met een Iers kenteken in Overvecht en Zuilen gammele meubelstukken verkocht aan (te) argeloze kopers.

Een van de kopers ontdekte dat hij voor honderden euro’s een kat in de zak had gekocht. Zijn aankoop, vermoedelijk een bank, was van wat hout en textiel in elkaar geflanst. De zoon van de man waarschuwde de politie, die op twee plekken in de stad busjes met een Iers kenteken aantrof.

De inzittenden werden aangehouden maar na overleg met het Openbaar Ministerie moest de politie hen laten gaan. Oplichting kon niet hard gemaakt worden omdat de kopers voldoende gelegenheid hadden gehad om de kwaliteit van de meubels te beoordelen.

Hoewel er sprake was van illegaal venten kreeg het zevental daar geen boete voor. Die wordt pas gegeven na het negeren van een waarschuwing. De kans is zodoende groot dat de oplichters hun werkterrein inmiddels verlegd hebben naar een andere stad.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht