donderdag 20 februari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaMoskee-loket krijgt 100.000 euro uit Vogelaarplan
Gepubliceerd: 2009-02-23
door: Stadsredactie WdH

Vrijdag opent wethouder Den Besten voor de verandering geen speeltuin maar een loket in een moskee.

Vrijdag opent wethouder Den Besten voor de verandering geen speeltuin maar een loket in een moskee.

De stichtingen Ward en Stiva die in de Omar Al Farouk-moskee bij station Overvecht twee informatieloketten bemensen, een voor vrouwen en een voor mannen, ontvangen daarvoor 100.000 euro uit het gemeentelijk actieplan voor de Vogelaarwijk Overvecht. De loketten zijn op proef en worden na een half jaar geëvalueerd.

Wethouder Den Besten verricht vrijdag de officiële opening van twee moskee-loketten. De loketten zijn al in gebruik sinds eind januari. Detail: het vrouwenloket sluit een uur eerder dan het mannenloket. Een direct betrokkene geeft aan dat dit een bewuste keus is: “Dan zijn de vrouwen op tijd thuis om te koken.” Namens Den Besten zegt haar woordvoerder dat de loketten geen gemeentelijke loketten zijn. "De naam is ook De Wegwijzer. Er wordt doorverwezen naar andere loketten. Het gaat ons erom dat zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk worden geholpen want het gaat om moeilijk bereikbare bewoners."

Buurtbewoners kunnen in de moskee er terecht voor veel gemeentelijke informatie, onder meer over de aanpak van de tienhoogflats in Overvecht maar vooral voor vragen op het gebied van werk, zorg en onderwijs. Er is al een loket in de bibliotheek van Overvecht, maar daar zou volgens de initiatiefnemers de drempel voor allochtone bezoekers te hoog zijn.

De gescheiden loketten hebben inmiddels voor veel ophef gezorgd. De VVD heeft inmiddels in de Tweede Kamer vragen over het project. De plek in de moskee en de aparte loketten voor mannen en vrouwen is bij de liberalen in het verkeerde keelgat geschoten.

zie ook:

-Column Tom Staal: We zijn knettergek!
-Column Rene Verhulst: Moslimloket
-Column Wouter de Heus: Vrouwenfeest

Naar dit bericht is een link van GeenStijl.nl : Kosten sharia-loket Utrecht: 100.000 euroStuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht