vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


50 raadsleden en partners naar Rode Doos
Gepubliceerd: 2009-01-13
door: Stadsredactie WdH

Interimdirecteur Atze Sytsma van Vredenburg komt over een kleine maand met zijn rapport over de noodzakelijke veranderingen bij het Muziekcentrum.

Interimdirecteur Atze Sytsma van Vredenburg komt over een kleine maand met zijn rapport over de noodzakelijke veranderingen bij het Muziekcentrum.

De Utrechtse SP maakte zich boos over het ‘uitje’ dat Muziekcentrum Vredenburg aanbood aan raadsleden. Interimdirecteur Atze Sytsma nodigde de raadsleden met hun eventuele partners uit voor een avondje Russisch Nationaal Orkest in de Rode Doos op 18 januari.

Een aantal collegeleden is ook aanwezig. Volgens de SP doet Vredenburg dat alleen om de raadsleden te beïnvloedden nu het er slecht voorstaat met de Rode Doos. In 2008 werd een verlies gemaakt van 3 miljoen euro. Cijfers over het aantal bezoekers zijn nog niet vrijgegeven. Ook zegt de SP dat het raadsleden verboden is geschenken van meer dan 50 euro aan te nemen.

Het college vindt deze redenering onzin en zegt dat het hier niet om een geschenk gaat, maar meer om een werkbezoek om zich een goed beeld te kunnen vormen over de Rode Doos. Volgens Sytsma zijn er inmiddels zo’n 50 aanmeldingen binnen. Omdat er in Utrecht maar 45 raadsleden zijn, neemt een aantal de partner gratis mee. Daarmee komt het gratis concert op 68 euro per stel. Een enkel kaartje kost 34 euro.

Atze Sytsma zegt dat er nog wat kaarten beschikbaar zijn voor het orkest en dat Vredenburg daarmee ook geen inkomsten derft. “Het is een mooi concert en voor de liefhebbers is er nog plek. Ik denk dat er zo’n 1200 stoelen bezet zullen zijn.” Hij vindt de actie van de SP niet erg constructief. “Het is van belang dat de raadsleden weten hoe het reilt en zeilt bij Vredenburg. Ik zou het prettig vinden ze zondag toch te treffen.”

De raadsleden en hun partners krijgen naast het concert een inleiding van Sytsma, een gezellige borrel en een rondleiding. De commissie van wijze mannen die onder leiding van Atze Sytsma met een rapport bezig is over de te nemen acties om de verliezen bij Vredenburg te beperken heeft nog een kleine maand nodig om hun rapport af te ronden en aan te bieden aan het college.

Wethouder Cees van Eijk zal de raadscommissie Mens & Samenleving donderdag op te hoogte brengen dat het rapport, waar het college dan nog op moet reageren, een aantal weken vertraging heeft opgelopen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht