donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


BelleBeraad wil betere informatie
Gepubliceerd: 2009-01-20
door: Stadsredactie WdH

The Wall en Belle zijn allebei ontwikkelingen van Burgfonds uit Zaltbommel.

The Wall en Belle zijn allebei ontwikkelingen van Burgfonds uit Zaltbommel.

Naar aanleiding van de plannen voor de bouw van de 262 meter hoge Belle van Zuylen in Leidsche Rijn heeft een groep Utrechters zich verenigd in het BelleBeraad. De initiatiefnemers zeggen actieve Utrechters te zijn, die de stad beter willen informeren over de consequenties van het mastodont.

Welke Utrechters allemaal lid zijn van de ietwat mysterieuze club, vertelt de geschiedenis niet. Een woordvoerder waarvan de naam bij Allesoverutrecht bekend is zegt dat er goede contacten zijn met rijk, provincie, markt en politiek. Zo is minister Cramer verzocht een model van de Belle in Madurodam te plaatsen zodat de impact van de toren zichtbaar is.

De leden van het BelleBeraad zeggen niet principieel tegen de bouw van de toren te zijn, maar willen dat beter onderbouwd wordt wat de positieve- en negatieve effecten ervan zijn. “Dit gebouw heeft zoveel impact op de stad en wijde omgeving dat de gemeente het er niet even tussen neus en lippen doorheen mag en kan duwen.”

Een afvaardiging van het BelleBeraad is op 29 januari aanwezig tijdens een gemeentelijke informatieavond over de Belle van Zuylen in het informatiecentrum van Leidsche Rijn. Die avond duurt van 19.15 tot 21.30 uur.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht