woensdag 21 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Eind januari rapport toekomst Stadsschouwburg
Gepubliceerd: 2009-01-06
door: Stadsredactie WdH

Stadsschouwburgdirecteur Lucia Claus.

Stadsschouwburgdirecteur Lucia Claus.

Directeur Lucia Claus is tevreden over de groei van het aantal bezoekers van de Stadsschouwburg. In 2008 waren dat er zo’n 276.000 en 6 procent meer dan het jaar ervoor. Eind januari ontvangt het college het onderzoek naar de derde zaal voor de Stadsschouwburg.

Claus: “Als Stadsschouwburg moeten we te vaak nee verkopen als mensen een voorstelling willen zien. De gemiddelde bezettingsgraad van 86 procent is erg hoog. Niet alleen de Van den Ende producties als Ciske de Rat lopen goed. Er is in en rond Utrecht gewoon veel animo voor goed theater.”

Eind januari liggen de uitkomsten van het onderzoek naar een derde zaal voor de Stadsschouwburg bij het college. Claus loopt niet op de resultaten vooruit maar straalt in alles uit dat er een derde zaal met 1500 stoelen komt. “Onze huidige grote zaal heeft bijna 1000 stoelen, maar de zichtlijnen en het zitcomfort voldoen eigenlijk niet meer aan de eisen van deze tijd. Als we de zaal renoveren en terugbrengen naar 750 stoelen voldoet hij wel. De kleine zaal (Blauwe Zaal) moet in zijn totaliteit worden aangepakt.”

De nieuwe grote zaal komt of op het Paardenveld, of in Leidsche Rijn Centrum of op het terrein van de Jaarbeurs. Gezien de recente tekeningen van de Projectorganisatie Stationsgebied met een groen ingevuld Paardenveld lijkt die optie af te vallen. Met de samenklontering van functies als een casino, bioscopen, hotel en mogelijk een zaal van Van den Ende bij de Jaarbeurs lijkt die plek het meest voor de hand te liggen.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht