maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Gemeente baalt van stunt ‘Stairs to Nowhere’
Gepubliceerd: 2009-01-06
door: Stadsredactie WdH

De leden van de Utrechtse band Stairs to Nowhere. Van links naar rechts Daniel Danse, Bram Colijn en Tim Mooij.

De leden van de Utrechtse band Stairs to Nowhere. Van links naar rechts Daniel Danse, Bram Colijn en Tim Mooij.

De inbraak van de Utrechtse band Stairs to Nowhere in de grote zaal van Vredenburg was kinderlijk eenvoudig. Volgens de gemeente was er een kogelvrij raam voor ingeslagen, maar dat is volgens bandleider Tim Mooij onzin.

Mooij: “We zijn drie keer in Vredenburg geweest. Niet om er iets te mollen, maar gewoon om in die legendarische zaal op te treden. Dat is wat wij graag doen, optreden op desolate plekken. De fotografie van onze website is bijvoorbeeld geheel in Cereol gemaakt.”

Volgens de gemeente was er regelmatig last van zwervers die sliepen in Vredenburg en daarom is het hele gebouw dichtgetimmerd. Net voor kerst is er een beveiligingssysteem aangelegd. Wethouder Harm Janssen (Stationsgebied) zegt dat de band nooit drie keer in het Muziekcentrum had moeten kunnen komen. “We hebben inmiddels een veel beter beveiligingssysteem. Toen bleek dat er vaak zwervers kwamen in en rond Vredenburg hebben we zelfs bewaking met honden ingezet. We kijken nu eerst hoe het elektronische beveiligingssysteem werkt voor we weer extra maatregelen nemen”, aldus de woordvoerder van Janssen.

De gemeente dacht eerder dat er een kogelvrij raam door de band moest zijn ingeslagen om binnen te komen, maar kwam daar desgevraagd later op terug. De gemeente gaat het gat waardoor de band kinderlijk eenvoudig tot drie keer toe tot in de grote zaal kon doordringen woensdag dichten.

De band heeft de opnames overigens al op zondag 2 november 2008 gemaakt en is die dag van ‘s ochtends 9.00 tot 12.00 uur met vijf man binnen geweest. De week ervoor was de band al twee keer binnen. “Het gat zat er gewoon en was dichtgeplakt met een stukje plastic”, zegt Mooij. “Het was een briljante ervaring, in die geweldige zaal met die fantastische akoestiek drie uur muziek maken.”

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht