vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Gemeente past kruising maar half aan
Gepubliceerd: 2009-01-10
door: Stadsredactie WdH

Volgens de borden hebben de auto's weer voorrang op de bus. Dat gebeurde na een aantal aanrijdingen. Omdat de haaientanden zijn blijven staan, blijft de verwarring groot.

Volgens de borden hebben de auto's weer voorrang op de bus. Dat gebeurde na een aantal aanrijdingen. Omdat de haaientanden zijn blijven staan, blijft de verwarring groot.

Na een aantal flinke aanrijdingen op de Landschapsbaan in Vleuterweide besloot de gemeente de voorrangssituatie vrijdag aan te passen. De nieuwe busbaan moet weer voorrang verlenen in plaats van krijgen. De aanpassingen werden maar half uitgevoerd, waardoor het gevaar niet verdween.

In maart komen er verkeerslichten om de voorrang tussen de bussen en het autoverkeer op de Landschapsbaan in Vleuterweide goed te regelen. Toen de vrijliggende busbaan recent werd aangelegd, moest de drukke Landschapsbaan voorrang verlenen. Automobilisten raakten daarvan in de war met ongelukken tot gevolg. Een flinke aanrijding op woensdag was de druppel.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de verkeerspolitie de gemeente heeft verzocht om de voorrangsregeling weer om te draaien. Dat gebeurde op vrijdag. Zaterdag bleek dat de gemeente is vergeten de haaientanden op de Landschapsbaan weg te halen. Dat geeft verwarring. Zowel buschauffeurs als automobilisten weten daardoor niet waar ze aan toe zijn. De omissie werd aan de gemeente doorgegeven. Onduidelijk is wanneer de verwarrende haaientanden worden weggehaald.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht