vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws dinsdag 20 januari
Gepubliceerd: 2009-01-20
door: Stadsredactie JvSEen vrouw, die afgelopen donderdag zwaar gewond werd aangetroffen op de Overste den Oudelaan, verkeert nog altijd in zorgwekkende toestand. De vrouw is waarschijnlijk beroofd, nadat ze het Holland Casino verlaten had. Ze heeft hersenletsel en is inmiddels meerdere malen geopereerd. De politie verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844.

Op een winkel aan de Molenpolder in De Meern is maandagavond een overval gepleegd. Omstreeks 21.50 uur kwamen drie mannen de zaak binnen en bedreigden een medewerker met een wapen. Ze kregen geen geld mee en namen vervolgens de benen. Ook in deze zaak zoekt de politie getuigen.

Een 2-jarig jongetje is maandag enige tijd zoek geweest in Hoog Catharijne. Het jochie was aan de aandacht van zijn vader ontsnapt. De vader sprak daarop agenten aan en die regelden dat politiemensen en beveiligingspersoneel naar de jongen gingen zoeken. Ook werd het publiek via de omroepinstallatie gevraagd naar de jongen uit te kijken. Een man, die op het Jaarbeursplein een licht getinte man met een blond jongetje had gezien, en daar een vervelend onderbuikgevoel aan over had gehouden, hoorde de oproep toen hij door Hoog Catharijne liep. Hij belde direct de politie, die de bewuste man en het jongetje inderdaad op het Jaarbeursplein aantrof. Omdat de 21-jarige man een warrig verhaal had is hij ingesloten voor nader verhoor.

De politie besteedt woensdag in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht aan vier recente overvallen in Overvecht. Op dinsdag 23 december werd een drogist in winkelcentrum De Klop overvallen. Zes dagen later vond een overval plaats op een supermarkt aan de Franciscusdreef. Op 3 en 7 januari werden een tabakswinkel en een levensmiddelenwinkel in De Klop overvallen. De signalementen van de daders komen in een aantal gevallen overeen. Tijdens de uitzending worden beelden getoond waarop de overvallers duidelijk te zien zijn.

De politie heeft maandagmiddag ter hoogte van de Darwindreef in twee uur tijd 29 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die probeerden een weg in te rijden waar wegwerkzaamheden gaande zijn. De controle werd uitgevoerd naar aanleiding van klachten uit de omgeving en van wegwerkers. De politie zal er de komende weken vaker controleren.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht