woensdag 21 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Kort politienieuws zondag 4 januari
Gepubliceerd: 2009-01-04
door: Stadsredactie JvSEen medewerker van een winkel aan de Andesdreef heeft zaterdag twee gewapende overvallers afgetroefd. De mannen kwam kort na negen uur de winkel binnen en eisten op luide toon en dreigend met een wapen geld. De medewerker schreeuwde echter hard terug waarop de mannen zonder buit de benen namen. Ze gingen er op een klaarstaande scooter vandoor. De politie zoekt getuigen.

De politie is op zoek naar een man, die vrijdagnacht op de Choorstraat door drie mannen van zijn fiets is getrokken en geschopt. De daders, twintigers afkomstig uit IJsselstein, Lopikerkapel en Lopik, werden kort na het incident aangehouden. Ze hadden ook een 26-jarige Utrechter mishandeld. Die liep door diverse schoppen een pijnlijk bovenbeen op. De politie wil graag dat ook het nog onbekende slachtoffer aangifte doet.

Een 44-jarige bewoner van een huis aan de Treek in Lunetten zag zaterdagnacht ineens een jongen op zijn balkon staan. Hij belde direct de politie en dwong de jongen op het balkon te blijven. Tegenover de politie verklaarde de 16-jarige Utrechter dat hij voor de grap op het balkon was gesprongen. De politie geloofde dat niet en hield de jongen aan wegens poging tot inbraak.

Een 31-jarige Utrechter heeft zaterdag op de Faustdreef een 34-jarige plaatsgenoot mishandeld met een sleutelbos. Het slachtoffer raakte hierdoor op eerdere plaatsen gewond aan zijn rug en moest per ambulance naar het ziekenhuis. De dader werd later in zijn woning aangehouden.

Een 29-jarige automobilist met te veel drank op is zaterdagavond op de Darwindreef tegen een verkeerspaal gebotst. Zijn auto raakte zwaar beschadigd, maar de Utrechter wist op eigen kracht uit het wrak te komen. Vanwege zijn verwondingen kon hij niet mee naar het bureau voor een ademanalyse, maar werd hij door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen.

Na een tip dat diverse jongens met een vuurwapen op weg waren om iemand te bedreigen, heeft de politie zaterdagavond op de Royaards van den Hamkade de auto van de jongens klemgereden. Ze bleken geen vuurwapen bij zich te hebben maar wel een mes. De Utrechters van 17 tot 20 jaar oud werden aangehouden. Overigens ontstond tijdens het klemrijden een kopstaartbotsing, met de nodige schade tot gevolg. De auto van de jongen bleek niet verzekerd.

Vier mannen uit Dordrecht zijn vrijdagnacht aangehouden toen ze aan het inbreken waren in een bedrijfspand aan de Ambachtsweg op Lage Weide. Ze waren met een ladder op het dak geklommen en in eerste instantie niet van plan daarvan af te komen. Pas toen ze zagen dat de politie het terrein had omsingeld gaven ze zich over. Eén van de mannen, die op de uitkijk had gestaan, liep een beet op van een politiehond.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht