maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Ook Portaal wil flats slopen
Gepubliceerd: 2009-01-10
door: Stadsredactie WdH

De flats van Portaal zullen ook verdwijnen.

De flats van Portaal zullen ook verdwijnen.

Na Mitros zal ook Portaal haar flats aan de Thomas à Kempisweg slopen. Portaal zegt dat ze niet anders kan nu de gemeente een weg heeft aangelegd tussen de Verlengde Vleutenseweg en de Thomas à Kempisweg, de zogenoemde bypass.

Mitros deed een draagvlakonderzoek onder hun bewoners en besloot de bewoners met urgentie en een verhuispremie alvast om te laten zien naar vervangende huisvesting. Pepijn Zwanenberg (GroenLinks) stelde naar aanleiding van berichtgeving op Allesoverutrecht vragen aan het college over deze stap. Hij is verbaasd dat Mitros dit doet voordat er duidelijkheid is over nieuwbouw op deze plek.

Portaal liet eerder weten nog geen positie te hebben ingenomen, maar komt daar nu op terug. Woordvoerder Maas: “Afgelopen jaar is er een woonwensenonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat veel mensen wat anders willen. Toen bleek dat de gemeente de bypass ging aanleggen, beseften wij ook dat de situatie voor bewoners er alleen nog maar slechter op wordt. We zullen nu een sociaal plan maken, een draagvlakmeting houden en urgentie aanvragen bij de gemeente.”

Net als Mitros weet ook Portaal nog niet wat er teruggebouwd moet worden op het gebiedje dat wordt omsloten door de Verlengde Vleutenseweg, de Thomas à Kempisweg en de bypass langs het spoor. Maas: “In een werkgroep met Mitros en de gemeente werken we aan een nota van uitgangspunten, maar nieuwbouwmogelijkheden zijn erg beperkt op deze plek. Omdat de plek door de bypass niet meer geschikt is voor gezinnen, zullen we in onze flats alleen starters en studenten terugplaatsen.”


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht