vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaSpekglad in delen Utrechtse wijken
Gepubliceerd: 2009-01-05
door: Stadsredactie WdH

Ondanks de gladheid is in grote delen van de stad niet gestrooid. De Hendrik Marsmanlaan in de wijk De Woerd (De Meern) is net een ijsbaan.

Ondanks de gladheid is in grote delen van de stad niet gestrooid. De Hendrik Marsmanlaan in de wijk De Woerd (De Meern) is net een ijsbaan.

De dienst Stadswerken strooit vooralsnog niet in de Utrechtse wijken, maar alleen op hoofdroutes, fietspaden en speciale plekken als bruggen, bij scholen, ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Als er voor bepaalde plekken veel klachten binnenkomen, wordt er wel ingegrepen.

In een woonwijk als De Woerd bij De Meern ontbreken fietspaden. Straten zijn van voor naar achter bevroren zoals op de Hendrik Marsmanlaan. Een knapperd komt hier op de fiets zonder vallen doorheen, maar dat geldt in meer Utrechtse wijken.

Nu de vorst nog dagen duurt, zal de gemeente steeds meer straten in woonwijken meenemen. De gemeente heeft veel klachten binnengekregen over de gladheid. In Leidsche Rijn ook bij Forum Het Zand terwijl dat een school betreft die in het prioriteitenlijstje staat om wel ijsvrij te maken.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht