vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Stairs to Nowhere wordt niet vervolgd
Gepubliceerd: 2009-01-22
door: Stadsredactie WdHOndanks dat de gemeente toch aangifte heeft gedaan tegen insluipband Stairs to Nowhere staat nu al vast dat het Openbaar Ministerie niet tot vervolging overgaat. Het OM vindt de actie van de band onvoldoende zwaar voor het strafrecht.

De band speelde in november op een zondag drie uur op het oude podium van Muziekcentrum Vredenburg. Ze klommen daarvoor over de bouwschutting en klommen door een open raam. De band speelt vaker op desolate plekken.

De gemeente heeft toch aangifte gedaan op basis van huisvredebreuk en het illegaal betreden van gemeentelijke eigendommen. Het OM adviseerde de gemeente een gesprek aan te gaan met de band. Het OM vindt gezien alle omstandigheden het strafrecht niet opportuun. “De band deed iets wat niet mocht, maar had geen kwaad in de zin en heeft al excuses gemaakt. Als wij vervolgen krijgen de bandleden een strafblad en daarvoor zijn de feiten niet ernstig genoeg. Het was niet goed, maar crimineel is het ook niet”, zegt een woordvoerder van het OM.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht