donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Tot 22 maanden cel voor diamantrovers
Gepubliceerd: 2009-01-23
door: Stadsredactie JvSDe even simpele als spectaculaire diamantroof in mei vorig jaar op de Mariaplaats moeten de daders bekopen met 18 tot 22 maanden cel. Die straf is hen vrijdag opgelegd door de Utrechtse rechtbank.

Drie mannen en drie vrouwen, afkomstig uit Venezuela en Mexico, leidden een diamanthandelaar af, toen die aan het lunchen was op het terras van het Japans restaurant Konnichi Wa. Ze gingen er vervolgens met zijn tas met edelstenen ter waarde van vijf miljoen euro vandoor, niet wetende dat de hele Mariaplaats gespot wordt met beveiligingscamera’s.

De politie hield ze korte tijd later in Almere aan. Daarbij werd gebruikt gemaakt van apparatuur waarmee de exacte locatie van een mobiele telefoon kan worden vastgesteld. Volgens de advocaat van de verdachten had die opsporingsmethode niet gebruikt mogen worden maar de rechtbank heeft dat bezwaar verworpen.

De officier van justitie had twee weken geleden celstraffen van 2,5 jaar tegen het zestal geëist. Eén verdachte is overigens uit handen van de politie gebleven.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht