vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
Variapagina


Wel of geen Belle in Utrecht?
Gepubliceerd: 2009-01-30
door: Stadsredactie WdH

Het is nog steeds niet bekend of er wel of geen 262 meter hoge Belle van Zuylen toren in Utrecht gaat komen. De gemeente Utrecht en ontwikkelaar Burgfonds moeten een aangekondigde intentie-overeenkomst nog aangaan.

Donderdagavond was er een pittig publieksdebat over de voor- en nadelen van de enorme toren in Leidsche Rijn Centrum. De een ziet de toren als een onzinnige manier om de grootstedelijke ambities van Utrecht te onderstrepen en de andere ziet het geweldige signaal dat kan uitgaan van de toren.

Het debat leverde geen winnaars of verliezers op. De stad Utrecht gaat op de ingezette weg door om tot een overeenkomst te komen met Burgfonds om de toren te realiseren. Aanstonds worden de plannen officieel bekend hoe de omgeving van de toren eruit moet komen zien. Het college moet een besluit nemen over het bestemmingsplan Leidsche Rijn Centrum Noord. De vraag is of de enkele toren ordentelijk is ingepast in haar omgeving. Eerdere schetsontwerpen gaven een rommelige blik.

Het TV-programma Netwerk heeft opnames gemaakt van de discussieavond in het infocentrum van Leidsche Rijn. Een definitief moment van uitzending is nog niet bepaald, maar dat maakt Allesoverutrecht ter zijner tijd op de site bekend.Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht