donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaChristenUnie blijft en vervangt De Weger
Gepubliceerd: 2009-03-30
door: Stadsredactie WdH

Oud ChristenUnie fractievoorzitter Roel Freeke is niet bezig met de vraag of hij De Weger opvolgt. Hij heeft het naar eigen zeggen druk, bijvoorbeeld als organisator van overheidsevenementen.

Oud ChristenUnie fractievoorzitter Roel Freeke is niet bezig met de vraag of hij De Weger opvolgt. Hij heeft het naar eigen zeggen druk, bijvoorbeeld als organisator van overheidsevenementen.

De ChristenUnie blijft onderdeel uitmaken van de huidige coalitie met PvdA en CDA. Voorvrouw Bikker is teleurgesteld in de motie die het einde betekende van haar wethouder Tymon de Weger maar zal binnenkort met een nieuwe kandidaat komen.

Inmiddels is de VVD aangeschoven om een nieuw coalitieakkoord uit te onderhandelen samen met de drie overgebleven partijen. Onder leiding van CNV-voorzitter René Paas moeten de vier tot afspraken komen.

PvdA (14), VVD (5), CDA (4) en CU (2) kunnen samen bogen op 25 van de 45 zetels in de Utrechtse gemeenteraad. De ChristenUnie is getalsmatig niet eens nodig, maar wil graag verder omdat men zich nog steeds prettig voelt in de coalitie. Kennelijk is de door de VVD gesteunde motie tegen De Weger geen belemmering. PvdA en CDA hebben ook uitgesproken met de ChristenUnie verder te gaan. Over de onderhandelingen doen de partijen geen mededelingen, ook niet wanneer ze eruit denken te zijn.

Bikker zegt niet met welke wethouderskandidaat ze zal komen en of die persoon de portefeuille van De Weger zal overnemen. “Ik wacht eerst af waar de vier overgebleven wethouders dinsdag mee komen. Die moeten nog een besluit nemen over hun positie.” Naar alle waarschijnlijkheid zullen de zittende wethouders Bosch, Spit en Den Besten (PvdA) en Janssen (CDA) gewoon blijven en tijdelijk de portefeuille van De Weger onderling verdelen tot er weer nieuwe wethouders instromen.

Oud fractievoorzitter van de ChristenUnie Roel Freeke wil niet kwijt of hij kandidaat is om Tymon de Weger op te volgen. “Wat ik wel kan zeggen is dat ik er niet mee bezig ben. Ik heb een drukke baan.”

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht