maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaExtra raadsvergadering over coalitiecrisis
Gepubliceerd: 2009-03-16
door: Stadsredactie WdH

De crisis die zaterdag tot een breuk leidde binnen de coalitie van PvdA, GroenLinks, CDA en Christenunie wordt dinsdag om 12.00 besproken tijdens een extra gemeenteraadsvergadering. Maandag hield iedereen behalve Stadspartij Leefbaar Utrecht en de SP de kaarten tegen de borst hoe het verder moet nu GroenLinks is uitgestapt.

Vooralsnog lijken de VVD en D66 de meest gewilde kandidaten om de vrijgevallen plek binnen de coalitie en het college op te vullen. De fractievoorzitters Ingrid de Bondt (VVD) en Gerda Oskam (D66) zeggen een gesprek niet uit de weg te gaan.

PvdA, CDA en Christenunie zouden ook als minderheidscoalitie verder kunnen. De drie partijen hebben nu de steun van 20 van de 45 raadszetels en kunnen per onderwerp zoeken naar een meerderheid in de gemeenteraad.

De huidige wethouders willen niet naar buiten treden over hoe de vervanging intern is geregeld voor de afhandeling van lopende zaken als het ontvangen van mensen of het sturen van brieven nu Giesberts en Van Eijk hun kamers hebben opgeruimd. De twee wethouders van GroenLinks waren elkaars vervangers. Volgens collegewoordvoerder Klatter moet de gemeenteraad aangeven of hetgeen de wethouders daarover hebben afgesproken ook passend is.

Zowel Leefbaar Utrecht als de SP hebben geen enkele behoefte om met de huidige coalitie te praten over bestuursdeelname. De partijen vinden dat ze niks te zoeken hebben bij PvdA, CDA en Christenunie.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht