donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaFout van aannemer kost elzenhaag
Gepubliceerd: 2009-03-20
door: Stadsredactie WdH

Links van de watergang stond een oude elzenhaag die door aannemer Scholman voor het gemak werd gerooid.

Links van de watergang stond een oude elzenhaag die door aannemer Scholman voor het gemak werd gerooid.

Bij de aanleg van Het Lint, een kilometers recreatieve route rond het Leidsche Rijn Park, heeft aannemer Scholman onterecht tientallen meters elzenhaag gerooid. De gemeente maakte via een brief excuses voor de fout van de aannemer.

De 35 meter oude windvang ten zuiden van de Alendorperweg had moeten blijven staan en daar is de aannemer volgens de gemeente meermaals op gewezen. Op 9 maart velde men toch de bomen omdat ze onhandig zouden staan voor de aanleg van een watergang.

De gemeente is zo boos op Scholman dat aangifte bij de politie is overwogen. Nu de aannemer spijt heeft betuigd en een haag zal terugplaatsen, blijft het bij een reprimande. De gemeente is extra kwaad omdat het niet de eerste keer is dat de aannemer onterecht bomen heeft omgehaald.

Het deel van de elzenhaag dat kon blijven staan was overigens maar een pover deel van de honderden meters oude windvangen en honderden volwassen bomen die wel ‘terecht’ zijn omgehaald voor de aanleg van het recreatieve lint om het Leidsche Rijn Park. Voor de helft van de 12 kilometer lange route zijn meer dan 500 bomen geveld omdat ze in de weg zouden staan of niet zouden voldoen aan de ‘ontwerpuitgangspunten’ van Het Lint.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht