maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
Variapagina“Gaan we de badkamer nog doen?”
Gepubliceerd: 2009-03-18
door: Stadsredactie JvS en WdH

Staand links verkeerswethouder De Weger, rechts Kees Ebbenhorst.

Staand links verkeerswethouder De Weger, rechts Kees Ebbenhorst.

Bewoners van de St. Joseph- en Marnixlaan zijn bepaald niet enthousiast over de plannen van de gemeente om hun straten te ondertunnelen en de Spoorlaan aan te leggen. Maar van fel protest was dinsdag tijdens een informatieavond in het Vechthuis geen sprake.

Alleen Kees Ebbenhorst, die ook al tegen eerdere plannen voor de Spoorlaan actievoerde, toonde zich strijdbaar. “We gaan weer op de barricade, we vechten ons kapot dat ‘t niet doorgaat”, liet hij de aanwezige wethouders Den Besten, De Weger en Bosch weten. Maar zijn strijdkreet oogste slechts applaus van een beperkt deel van de ruim honderd aanwezigen.

De inleiding van gemeentelijke kant ging vooral over het verkeer in Utrecht-West. Daar hadden de aanwezigen ook een hoop vragen over, zoals over de noodzaak van de tunnel en waar de uitlaatgassen blijven. Maar wat hen het meest bezig houdt is van praktische aard: Wanneer er gesloopt gaat worden en of ze wel een goedkope huurwoning terugkrijgen en wanneer. “Gaan we de badkamer nog doen?” en “We willen ja of nee horen of de sloop doorgaat.” Een aantal bewoners van de Geraniumstraat vreest dat hun straat meteen wordt 'meegenomen' als de Josephlaan plat gaat. "Er zitten scheuren in onze huizen, de balken van de zolder hangen nog maar op een randje muur." De woningen in achter de Josephlaan gelegen Geraniumstraat zijn ook van Portaal.

Maar zo ver is het nog niet. Er volgen in april enkele informatieavonden, één voor Oog in Al, één voor de St. Josephlaan en omgeving en een stedelijke. Die gaan over het Actieplan Luchtkwaliteit, waar de ondertunneling en sloop van woningen aan de St. Josephlaan maar een onderdeel van is.

Daarna neemt de gemeenteraad een besluit. En dan gaat er op termijn heel veel gebeuren op verkeersgebied in de stad, zoals de ‘knips’, die moeten leiden tot minder verkeer op de wegen die leiden langs de binnenstad. Dat knippen gebeurt rond 2012.

En de gemeente verwacht dat Spoorlaan en de tunnel onder de Joseph- en Marnixlaan tussen 2018 en 2020 worden aangelegd. Dus laat maar komen, die nieuwe badkamer maar koop ‘m bij een voordelige bouwmarkt. En voor 2012, want daarna moet je flink omrijden van de St. Josephlaan naar de Gamma bij Douwe Egberts, want er komt (onder meer) een knip in de Thomas à Kempisweg.

Binnenkort op Allesoverutrecht: de belangrijkste onderdelen van het Actieplan Luchtkwaliteit op een rij. Wie daarop niet wil wachten: klik hier.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht