donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
Variapagina“Maak Rietveld icoon van Utrecht”
Gepubliceerd: 2009-03-11
door: Stadsredactie JvS

Pauline Terreehorst tijdens de presentatie van haar studie. Links van haar cultuurwethouder Cees van Eijk.

Pauline Terreehorst tijdens de presentatie van haar studie. Links van haar cultuurwethouder Cees van Eijk.

Geen museum, maar het voorstel om van Gerrit Rietveld een icoon van Utrecht te maken en een Rietveldpark en –paviljoens te realiseren. Dit zijn de twee belangrijkste aanbevelingen uit de woensdag gepresenteerde studie naar een Rietveldmuseum.

De studie is uitgevoerd door de voormalige directeur van het Centraal Museum, Pauline Terreehorst. Wethouder Cees van Eijk is enthousiast over haar ideeën. “Het is een prima advies dat de reputatie van Rietveld op een logische manier met de stad Utrecht verbindt. Rietveld is een uniek Utrechts cultuursymbool dat veel mogelijkheden voor onze stadspromotie en de collectie van het Centraal Museum biedt."

Het Rietveldpark zou gerealiseerd kunnen worden in de omgeving van de Hogeweide in Leidsche Rijn, vlakbij het nog te bouwen Leidsche Rijn Centrum. Daar staat al een pand dat Rietveld zelf ontworpen had kunnen hebben: Het Gebouw. In de studie worden nog meer locaties genoemd, onder meer bij het Rietveld-Schröderhuis. Daarvoor zou de Waterlinieweg weer terug moeten zakken tot maaiveldniveau.

Stuur dit bericht door!

De sfeer die het Rietveldpark zou kunnen uitstralen.

De sfeer die het Rietveldpark zou kunnen uitstralen.

 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht