zondag 25 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaNog geen bomenkap op 24 Oktoberplein
Gepubliceerd: 2009-03-12
door: Stadsredactie JvSPas na half augustus gaat de gemeente verder met het kappen van bomen op en rond het 24 Oktoberplein. Dat heeft het college toegezegd tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag.

Het verzoek om te wachten met het kappen kwam van GroenLinks. Die partij had net als de andere in de raad tientallen mails ontvangen van bewoners uit Oog in Al en Welgelegen, die zich zorgen maakten over de aanstaande kap van 166 bomen.

Wethouder Robert Giesberts was als fractievoorzitter van GroenLinks in de vorige collegeperiode nog de initiatiefnemer van de motie Kappen net Kappen. Die sprak uit dat er pas bomen gekapt mogen worden, als voor een bouwplan de definitieve groene lichten zijn geregeld. Op het 24 Oktoberplein, waar de gemeente een fly-over wil bouwen, is dat nog niet het geval omdat daarover nog een bodemprocedure loopt bij de Raad van State.

GroenLinks vroeg wethouder De Weger donderdag een verzoek in te dienen bij de Raad van State om tot een versnelling van die procedure te komen, maar de wethouder vond dat niet nodig. Volgens De Weger kan er nu al met de voorbereidende werkzaamheden worden gestart, zonder dat er bomen omver moeten. Pas eind augustus gaan de eerste veertig bomen langs de Martin Luther Kinglaan omver.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht