vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaResidentie ‘Rood Noot’ hele maand april in stadhuis
Gepubliceerd: 2009-03-24
door: Stadsredactie WdH

Kunstenaarsinitiatief De Maan toont de maand april ‘Kunst in de bedding van Leidsche Rijn’ in het Utrechtse stadhuis. De kunstenaars van De Maan resideren sinds een aantal jaar in boerderij Rood Noot, op de grens van stad en buitengebied tegenover De Rode Doos.

Rood Noot is een monumentale boerderij uit 1880 op de grens tussen Utrecht en Leidsche Rijn. Tot 2005 ademde de plek een cultuur van boerenleven en paardensport, maar sinds drie jaar is Rood Noot de residentie van De Maan. Dit Utrechtse kunstenaarsinitiatief startte er een cultuuratelier. Voor wie een verklaring zoekt voor de eigenaardige naam van de boerderij: het is de omkering van de voornamen van de voormalige eigenaars, Door en Toon.

De expositie toont de oogst van een jaar kunstbedrijf op Rood Noot. Sculpturen en schilderijen, foto's en liedkunst, gemaakt door kunstenaars die verbleven in Leidsche Rijn: Floris Andrea, Aukje Koelstra, Ellen Kromhout, Valerie van Leersum, Tidiane N’Dongo, Kirsten Roosendaal, Bart Sabel, Koens Schetske, Rick Treffers en Vico Wahba. Dertig portretten van nieuwe inwoners van Leidsche Rijn, in oktober 2008 gemaakt door fotograaf Linette Raven, zijn ook te zien.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) en te zien van woensdag 1 april tot en met woensdag 29 april 2009.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht