vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVernieuwd postkantoor krijgt tweede hoofdingang
Gepubliceerd: 2009-03-10
door: Stadsredactie JvS

De eerste schetsen van de plannen die ASR Vastgoed (voorheen Fortis Vastgoed) met het postkantoor aan de Neude heeft, zijn dinsdag gepresenteerd. De ontwikkelaar wil de binnenplaats aan de achterkant van het gebouw aan de Oudegracht ombouwen tot een groot glazen entreegebouw, zodat een winkelpassage ontstaat tussen de Oudegracht en de huidige hoofdingang aan de Neude.

Fortis kocht het postkantoor vorig jaar november. KPN huurt het nog tot 2015. Daarna wordt het rijksmonument opnieuw ingericht met winkels, een viersterrenhotel met 93 kamers en andere horecafaciliteiten. De huidige centrale hal met de paraboolvormige bogen blijft als winkelpassage voor iedereen toegankelijk.

Volgens ASR leent het karakteristieke en monumentale pand zich uitstekend voor kwalitatief hoogwaardige (mode)winkels. Deze komen op de begane grond, in het souterrain en op een deel van de eerste verdieping. Op de eerste verdieping tot en met de zolder komt een hotel. Het restaurant van het hotel op de eerste verdieping wordt ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. Exploitant wordt de Eden Hotel Group.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht