donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaWagons goederentrein ontspoord bij Vleuten
Gepubliceerd: 2009-03-23
door: Stadsredactie JvS en WdH

De goederentrein waarvan een aantal wagons is ontspoord stopte pas na kilometers net ten westen van station Utrecht-Terwijde. Foto WdH.

De goederentrein waarvan een aantal wagons is ontspoord stopte pas na kilometers net ten westen van station Utrecht-Terwijde. Foto WdH.

Nabij station Utrecht-Terwijde staat sinds maandagmorgen een enorme goederentrein stil op het spoor. Een aantal wagons is door nog onbekende oorzaak uit de rails geraakt. Het duurde kilometers eer de machinist dat door had waardoor flinke schade aan het spoor is ontstaan.

De trein kwam uit westelijke richting. De uit de rails gelopen wagons, die nog wel aan de trein hangen, zouden bij station Vleuten schade hebben veroorzaakt aan een passerende personentrein. Ook zouden rondvliegende kiezels auto’s hebben beschadigd op het parkeerterrein bij station Vleuten en aan het station zelf.

Volgens de KLPD zijn geen personen gewond geraakt. De passagierstrein die waarschijnlijk niet door de wagons zelf maar ook door stenen is geraakt, kon gewoon doorrijden naar Woerden.

Direct na de ontsporing werd groot alarm gegeven in verband met mogelijke schadelijke stoffen. De wagons waren echter leeg zodat er geen problemen zijn voor de omgeving.

Het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Woerden ligt als gevolg van de ontsporing stil. De KLPD heeft nog geen oorzaak van het ongeval naar buiten gebracht. Onduidelijk is of de werkzaamheden aan de spoorverdubbeling op het baanvak debet zijn aan de ontsporing.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht