zondag 15 september 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaPvdA pakt subsidie poppodium Tivoli af
Gepubliceerd: 2009-11-05
door: Stadsredactie WdH

PvdA-fractievoorzitter Gilbert Isabella.

PvdA-fractievoorzitter Gilbert Isabella.

Tijdens de behandeling van de Utrechtse programmabegroting 2010 diende PvdA-fractievoorzitter Gilbert Isabella donderdag namens de coalitie een amendement in om de jaarlijkse subsidie van Tivoli stop te zetten. Dit tot verbijstering van Tivoli en de oppositie.

Barry de Vos, voorzitter van Tivoli, vraagt zich af of Isabella wel met VVD-wethouder Floris de Gelder heeft gesproken over het amendement. “Dit plan doorkruist de constructieve gesprekken die wij momenteel met de gemeente voeren. Meer kan ik daarover nu niet zeggen daarvoor is De Gelder de aangewezen persoon.”

Net voor de middagvergadering van de begrotingsraad liet wethouder De Gelder desgevraagd weten dat de gesprekken met Tivoli inderdaad weer goed verlopen en dat hij er in het vervolg van het raadsdebat meer over zal zeggen.

De hele coalitie van PvdA, VVD, CDA en ChristenUnie steunt de wens om de subsidie van Tivoli ten gunste te laten komen van de kleine culturele instellingen van de stad. Tivoli heeft een omzet van 4,2 miljoen euro en trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoekers.

Naast De Vos spraken ook andere partijen zich uit over de ‘strafkorting’ aan Tivoli omdat die zich ‘moeilijk’ zou opstellen in de vorming van een nieuwe organisatie die het te bouwen Utrechtse Muziekpaleis moet exploiteren. Andere partners zijn Muziekcentrum Vredenburg en Stichting Jazz Utrecht (SJU).

Gerda Oskam van D66 noemde het amendement van Isabella ‘onzinnig’. “U steekt wel miljoenen in de tekorten van Muziekcentrum Vredenburg. Wij steunen liever cultureel ondernemers dan een gemeentelijk dienst die zo slecht presteert ondanks de zeer gewaardeerde inzet van het personeel. GroenLinks snapte evenmin iets van het PvdA-plan: “Het is nog tegenstrijdig ook, want de subsidie van Tivoli maakt deel uit van de exploitatie van het Muziekpaleis”, aldus cultuurwoordvoerder Ravesteijn.

Leefbaar Utrecht vond het ‘mannetjesputterstaal’ van Isabella zonder enig realiteitsgehalte.

De behandeling van de Utrechtse programmabegroting 2010 duurt nog de hele dag en is live te volgen op StadsTV Utrecht of via internet.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht