vrijdag 23 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaFC Utrecht: opruiende teksten Ten Boden gevaarlijk
Gepubliceerd: 2009-09-10
door: Stadsredactie WdHHet stadionverbod dat voormalig voorzitter van de supportersvereniging Bennie ten Boden van FC Utrecht-preses Jan Willem van Dop kreeg, had voorkomen kunnen worden als Ten Boden was gestopt met zijn ‘opruiende’ stukjes.

Van Dop overlegde met de veiligheidsafdeling van burgemeester Wolfsen en de politie omdat het gedrag van Ten Boden gevaarlijk zou zijn. Zowel de afdeling als de politie waren het eens met het stadionverbod, zo zegt Van Dop.

Van Dop betreurt dat Ten Boden niet eerder is gestopt met zijn ‘opruiende’ stukjes als clubreporter op de website AD.nl. Vrijdag kreeg Ten Boden zijn congé van de krant. Het AD zegt dat er geen druk is uitgeoefend door FC Utrecht maar dat er nieuw beleid is gekomen sinds de overname door de Persgroep. Clubreporters mogen geen al te strakke banden hebben met de club waarover ze schrijven en Ten Boden zou die band wel hebben.

Van Dop: “Vooral zijn stukje over de uitwedstrijd tegen FC Den Haag was over de grens. Maar er zijn veel meer artikelen geweest waarbij wij als club veiligheidsrisico’s kunnen lopen. Wij zijn in overleg gegaan met de politie en de afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Utrecht. Die staan allebei achter onze stap van een stadionverbod.”

De FC-voorzitter vindt achteraf dat de brief beter opgesteld had kunnen worden. “Wij hebben de kwesties die spelen niet goed benoemd, maar afgedaan met het woord ‘bommenleggen’. Het is een waslijst. Jammer dat Bennie niet op ons voorstel is ingegaan dat we hem maandag deden om te praten. Nu zegt hij ons een kort geding aan. Dat vinden wij jammer maar het is zijn eigen keus, al dan niet ingegeven door zijn advocaat.”

Ten Boden moet lachen om de laatste opmerking van Van Dop. “Er is mij geen aanbod gedaan om over deze kwestie te spreken. Ik heb maandag een goed gesprek gehad met de veiligheidsman van de club, Ronald Roelofs. Hij wilde een afspraak maken om verder te spreken. Dat gaat over hele andere dingen. Mijn advocaat heeft gezegd, Bennie, als ze jou een stadionverbod geven, dan gaan we pas als dat achter de rug is over andere dingen met de club spreken. Ik was het daar wel mee eens. En daarom heeft mij advocaat dat in die bewoordingen laten weten aan Roelofs.”

Hieronder het door FC Utrecht gewraakte artikel van Ten Boden.

Oh oh Den Haag......
Door BEN TEN BODEN, clubreporter FC Utrecht
[LEZERSBIJDRAGE] Op 20 september staat ADO Den Haag - FC Utrecht op het programma. De duels zijn altijd de moeite waard en ook op de tribunes lopen de emoties soms hoog op.
Echter, op 20 september zijn de fans van FC Utrecht niet welkom in Den Haag.

Het zou wel eens tot verkeerde acties kunnen leiden door de fans van ADO Den Haag! Ik meen mij toch te herinneren dat het nieuwe stadion van ADO Den Haag aan de hoge veiligheidseisen voldoet? En de fans van ADO Den Haag zijn al een tijd lang niet meer negatief in het nieuws gekomen.

Dat er spanningen zullen zijn, is helder, maar om nu de fans van FC Utrecht niet welkom te heten gaat veel te ver. De FC Utrecht fans zijn allen geregistreerd en middels een pasfoto altijd herkenbaar. Tevens zijn er in Den Haag ruim voldoende maatregelen om de Haagse aanhang in bedwang te houden.
Of is het zo dat het korps Haaglanden de zaken niet op orde heeft? Zou niet voor de eerste keer zijn. FC Utrecht heeft alle steun nodig bij de uitwedstrijden. Het gaat goed met FC Utrecht en de twaalfde man kan soms de spelers net iets exstras geven.

Ik vind het volksverlakkerij van de Gemeente Den Haag. De weg van de minste weerstand. Klein gedrag van een grote stad. Betaald voetbal onwaardig. FC Utrecht laat weten de beslissing te betreuren. Dat is ook logisch. Wat kunnen ze anders? Het bestuur van FC Utrecht blijft uit protest tegen deze beslissing ook thuis. Dat is te billijken. Dat is tenminste een actie, en hoewel Den Haag daar geen tel wakker van zal liggen, geven ze wel het juiste signaal af naar Den Haag.

Hoe anders is het met de supportersvereniging van FC Utrecht. Op hun site staat te lezen dat zij er alles aan hebben gedaan om het tij te keren. Een gang naar de rechter misschien? Om te toetsen of Den Haag dit allemaal wel zo mag doen?

Een demonstratie vergunning aanvragen in Den Haag om de druk op te voeren? Niets van dit alles. Er is dus niet alles aan gedaan om de beslissing van de Gemeente Den Haag te doen kantelen. En dat is heel jammer. Juist de sv had op de barricades gemoeten en als achteraf zou zijn gebleken dat er ondanks de forse inspanningen geen fans naar Den Haag mochten afreizen, dan pas had de sv kunnen stellen dat er daadwerkelijk alles aan is gedaan.

Maar nu, de fans staan weer in de kou en wat dat in de toekomst betekenen zal, is niet veel goeds. De fans moeten kunnen vertrouwen op een krachtige belangenvertegenwoordiger, en geen orgaan wat continu achter de club aanloopt.

En niet vergeten, zonder de fans geen voetbal.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht