maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaHarrie ‘Rocky’ Bosch opent gymzaal Parkwijk
Gepubliceerd: 2009-09-05
door: Stadsredactie WdH

Tijdens het eerste lustrumfeest van winkelcentrum Parkwijk in Leidsche Rijn openden Olympisch bokslegende Arnold Vanderlyde samen met wethouder Harrie Bosch zaterdagmiddag gymzaal Parkwijk. De gymzaal zal worden gebruikt door leerlingen van de Parkwijckschool, de bovenbouw van De Boomgaard en tal van sportclubs.

Alsof de tijd had stilgestaan boksten de twee de memorabele Olympische halve finale na van Los Angeles 1984 waar Vanderlyde nipt (en zwaar onterecht) verloor van de Nederlandse Canadees Willie DeWit. Vanderlyde haalde destijds toch brons en kopieerde dat staaltje in 1988 en 1992.

Voordat de wethouder in het strijdperk trad, had de boksheld al wat oefeningen gedaan met de nieuwe Boksschool Leidsche Rijn die inmiddels 50 leden telt.

Harrie Bosch memoreerde in zijn toespraak dat er nu snel nieuwe winkelcentra moeten komen in het nieuwe stadsdeel. Parkwijk is het enige volwaardige winkelcentrum, maar daar komen nog centra bij in Vleuterweide en Terwijde. De eerste is inmiddels in aanbouw, de laatste is al jaren vertraagd en de eerste paal is nog niet in zicht.

Ook sprak hij over de moeizame verkeerssituatie rond winkelcentrum Parkwijk waar nog veel over gesproken zal worden. Net als over de voorzieningen die naast de gymzaal moeten komen: een jeugdhonk en een Turkse moskee.

De rest van de dag stond in het teken van het eerste lustrum van het winkelcentrum met tal van optredens, een bazaar en sport en spel.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht