donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaHuurdersorganisatie wil minister rondleiden op Kanaleneiland
Gepubliceerd: 2009-09-29
door: Stadsredactie JvS

Een van de foto’s van verloedering op Kanaleneiland, die de HKC met de uitnodiging aan Van der Laan meestuurde.

Een van de foto’s van verloedering op Kanaleneiland, die de HKC met de uitnodiging aan Van der Laan meestuurde.

De Huurdersorganisatie Kanaleneiland-Centrum (HKC) heeft minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie uitgenodigd een bezoek te brengen aan de wijk. Hij krijgt als hij komt een korte rondleiding in het gebied tussen de Bernadottelaan en de Churchilllaan, de zogenoemde As Kanaleneiland, die door Mitros en Portaal op de schop genomen wordt.

Bij een vorig bezoek van Van der Laan was er volgens de HKC geen tijd voor een ontmoeting omdat het programma van de minister te vol zou zijn. De HKC wil Van der Laan daarom alsnog laten zien hoe de herstructurering van de wijk voor de bewoners uitpakt.

De HKC schets wat dat betreft een weinig rooskleurig beeld van jarenlange verloedering van flats, waardoor mensen die er graag willen blijven wonen toch weggaan. “De HKC zou graag met u de haveloze portieken willen bekijken die naar pis stinken, de kapotte ruiten en de vervuilde buitenruimten, die veel weg hebben van een vuilnisbelt waar de ratten vrij spel hebben. De HKC meent dat de merendeels allochtone bewoners als oud vuil behandeld worden”, zo staat te lezen in de brief van HKC aan de minister.

Verder vraagt de HKC Van der Laan om zich niet alleen door zijn PvdA-partijgenoot wethouder Bosch en door de corporaties te laten voorlichten, maar ook door bewoners die niet door de gemeente zijn geselecteerd.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht