donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaKort politienieuws donderdag 10 september
Gepubliceerd: 2009-09-10
door: Stadsredactie JvSDe politie heeft woensdagmiddag op de Thematerweg in Haarzuilens een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij besloeg de helft van een kas van ongeveer 200 meter lang. Er stonden 400 planten van ruim 1.80 meter hoog en zo’n twee meter breed. De hennepstruiken wogen bij elkaar 4000 kilo. Naast de kas werd in een schuur een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen. Er werd geen stroom illegaal afgetapt.

De politie is op zoek naar getuigen van een steekincident woensdagmiddag op de Euterpedreef. Een 20-jarige vrouw liep bij het incident een messteek op in haar rug. Dat zou gebeurd zijn toen zij twee vechtende personen uit elkaar wilde halen. De dader was gevlucht in de richting van de Cleopatradreef. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Op Kanaleneiland heeft woensdagmiddag een levensgevaarlijke achtervolging plaatsgevonden. Agenten zagen op de Marco Pololaan een motorscooter rijden zonder kentekenplaat. Toen ze de bestuurder wilden aanhouden ging die er als een gek vandoor. Daarbij reed de jongen ter hoogte van de bushalte op de Churchilllaan bijna twee vrouwen aan. De 18-jarige Utrechter werd even later op de Bernadottelaan klemgereden en na een korte vlucht te voet aangehouden. De politie verzoekt de twee vrouwen zich te melden op het bureau Utrecht zuid of contact op te nemen met 0900–8844.

Op de Vleutenseweg is woensdagmiddag een 66-jarige fietser uit Houten gewond geraakt bij een aanrijding met een stadsbus. De man stak ter hoogte van de Groeneweg over en zag daarbij de bus over het hoofd. De Houtenaar is met meerdere botbreuken naar het UMC gebracht. In de bus raakte niemand gewond, ondanks de noodstop die de chauffeur maakte.

De politie heeft woensdagmorgen in een woning aan de Van der Palmstraat in Wittevrouwen een hennepkwekerij aangetroffen. Rondom het huis hing een sterke wietlucht. In één van de slaapkamers werd een kwekerij met ruim 40 planten aangetroffen. Een 39-jarige Utrechter werd aangehouden.

De politie heeft woensdagavond in De Meern een stomdronken automobilist van de weg gehaald. Een medeweggebruiker had op de Meerndijk geprobeerd met zijn auto de man klem te zetten, maar hij zette zijn wagen in de achteruit, ramde een andere auto en ging er vandoor. Agenten konden de 53-jarige automobilist verderop op de Meerndijk aanhouden. Op het bureau bleek dat de man 1170 ug/l alcohol in zijn lijf had, ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid. Gevolg: rijbewijs kwijt, een proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht