vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaKort politienieuws zondag 20 september
Gepubliceerd: 2009-09-20
door: Stadsredactie JvSTwee agenten zijn volgens de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag ternauwernood ontkomen aan ernstig letsel toen zij tijdens een achtervolging werden bekogeld met een groot metalen voorwerp. Omstreeks 4.00 uur wilden de agenten op het Stationsplein twee jongens op een motorscooter controleren. De scooter had geen kentekenplaat en reed zonder licht. De jongens gingen er echter vandoor en de agenten zetten de achtervolging in met hun politiebus richting Westplein en Kanaalstraat. Daarbij werden hoge snelheden behaald. Toen de jongens ter hoogte van de brug naar de Laan van Nieuwe Guinea in de gaten kregen dat de politie inliep, gooide de bijrijder een groot metalen voorwerp achter zich. De agenten konden niet meer remmen en het voorwerp ook niet ontwijken. Daardoor liep de bus een klapband op en belandde tegen een stoeprand, waardoor een tweede band klapte. De bus kon niet verder en de jongens wisten te ontkomen.

Een automobiliste uit IJsselstein heeft zaterdagmiddag een kettingbotsing veroorzaakt op de Croeselaan. De 20-jarige vrouw reed hard achterop een auto die stond te wachten voor een rood verkeerslicht. Deze wagen reed op zijn beurt weer tegen een auto daarvoor. Een 26-jarige vrouw uit Velp, passagier van de middelste auto, liep nekletsel op en moest naar het ziekenhuis. Twee van de drie auto’s moesten worden weggetakeld.

De 17-jarige bestuurder van een scooter is zaterdagmiddag op de Ceramstraat aangereden door een personenauto. De automobilist reed na het ongeval door. De auto werd even later leeg aangetroffen op de Sumatrastraat. Het slachtoffer is met mogelijk inwendig letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Wegens belediging van twee toezichthouders is een 46-jarige man uit Vleuten zaterdag aangehouden. De toezichthouders wilden de man omstreeks 11.50 uur op de Bokkeduinenhof een bekeuring geven omdat zijn hond zijn behoefte had gedaan in een zandbak. De Vleutenaar ontstak daarop in woede en begon te schelden. Ingrijpen door een buurman voorkwam dat het incident verder uit de hand liep. De gealarmeerde politie hield de man aan en nam hem mee naar het bureau.

Een 18-jarige Utrechter, die als bijrijder op een scooter zat, is zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Seinedreef. Een 34-jarige vrouw uit Zeist zag de scooter over het hoofd toen zij omstreeks vanaf de Einsteindreef de Seinedreef op wilde rijden. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Een 83-jarige automobiliste is vrijdag op de Kardinaal de Jongweg met haar auto over de kop geslagen. De vrouw haalde ter hoogte van de Blauwkapelseweg een andere auto in, stuurde te vroeg terug en raakte de andere auto. Vervolgens verloor de vrouw de macht over het stuur, belandde tegen een boom en sloeg over de kop. De auto raakte behoorlijk beschadigd, maar de bestuurster hield aan het avontuur geen schrammetje over.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht