donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaStadionverbod voor Ben ten Boden
Gepubliceerd: 2009-09-10
door: Stadsredactie JvSBen ten Boden, oud-voorzitter van de supportersvereniging van FC Utrecht en FC Utrechtsupporter in hart en nieren mag het stadion niet meer in. FC Utrecht heeft hem een stadionverbod opgelegd omdat hij in het AD/UN als clubreporter stukken schreef, die de leiding van FC Utrecht niet bevielen.

Het AD/UN had Ten Boden al eerder opgezegd als clubreporter. Volgens ingewijden was dat na druk van FC Utrechtvoorzitter Jan Willem van Dop, maar in dezelfde periode stopte de krant ook met de stukken van clubreporters.

Ten Boden kreeg deze brief van de club:

Geachte heer Ten Boden,
Middels dit schrijven willen wij u mededelen dat wij over zullen gaan tot het aan u opleggen van een onvoorwaardelijk lokaal stadionverbod met ingang van heden voor de duur van één jaar.
De reden vloeit voort uit uw rol als clubreporter van het AD. Bepaalde artikelen van uw hand ondermijnen de positieve ontwikkeling van FC Utrecht en dragen niet bij aan de door ons noodzakelijke geachte saamhorigheid in alle geledingen. Zeker in deze nieuwe tijden hebben wij geen behoefte aan personen die, populair gezegd bezig zijn met "bommenleggen". Voor de volledigheid meld ik u dat dit lokale stadionverbod inhoudt dat u zich een jaar lang onthoudt van het bezoeken van de thuiswedstrijden van FC Utrecht.
Wellicht ten overvloede wijs ik u er op dat bij overtreding van dit verbod, ingaande op 5 september 2009, u zich schuldig maakt aan lokaalvredebreuk en dus aan een strafbaar feit.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht