vrijdag 19 juli 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaTelefoonstoring door slaan damwand
Gepubliceerd: 2009-09-02
door: Stadsredactie JvS

Bij de proef met het aanbrengen van damwanden in de bouwput op het Vredenburg blijken dinsdag glasvezelkabels te zijn geraakt. Het telefoonverkeer van in ieder geval de KPN en mogelijk ook ander dataverkeer is hierdoor gestoord.

Een deel van het telefoonverkeer is volgens een woordvoerder van de KPN inmiddels omgeleid maar dat lukt niet met alle verbindingen. Hoeveel adressen zonder telefoon zitten is volgens de zegsman niet duidelijk. Ook is nog niet bekend hoelang het herstel gaat duren.

Hoe het mogelijk is dat de damwanden dwars door een leidingtracé zijn geslagen gaat de Projectorganisatie Stationsgebied nog uitzoeken.

Het is de bedoeling dat de kabels en leidingen die nu nog evenwijdig langs het Vredenburg richting station lopen, verlegd worden via de St. Jacobsstraat, Wijk C en de Knipstraat richting Smakkelaarsveld. Tegen het eind van het jaar moet het nieuwe tracé in gebruik genomen worden.

Dinsdag werd een proef gedaan met het intrillen van de stalen damwanden. Dat leverde een hoop herrie op. Woensdag was het opmerkelijk stil, maar volgens de Projectorganisatie Stationsgebied was de proef, deze keer met het induwen van de damwanden, gewoon doorgegaan.

Dat er sprake was van een telefoonstoring merkte de redactie van DNU.nu in de loop van woensdagmiddag toen enkele telefoontjes niet lukten. Navraag bij de KPN wees uit dat er kabels op het Vredenburg waren beschadigd.

Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht