maandag 19 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVan Sijpesteijnkade wordt bespreekgeval
Gepubliceerd: 2009-09-17
door: Stadsredactie WdH

Op voorstel van raadslid Pepijn Zwanenberg (GL) gaat stationsgebied wethouder Harm Janssen (CDA) nog een keertje praten met ontwikkelaar NS Poort over het behouden van de panden aan de Utrechtse Van Sijpesteijnkade.

Een motie van GroenLinks en D66 daarover werd door alle partijen gesteund, behalve door de raadsfractie van het CDA.

Langs de korte kade staat een aantal oude panden waaronder een rijksmonument. Op een paar huizen na zijn die allemaal in handen van de ontwikkelaar. Die zal ze slopen voor de bouw van kantoren. Alleen het rijksmonument blijft behouden. Het college zal een sloopaanvraag spoedig afgeven maar moet nu met NS Poort spreken om zoveel mogelijk van de oude panden te behouden of delen zoals gevels in te passen in de nieuwbouwplannen.

Wethouder Janssen vertelde de raad dat hij al eerder met NS Poort over de Van Sijpesteijnkade had gesproken, dat hij dat graag weer zal doen, maar dat het aan de ontwikkelaar is of die daar wat mee doet. Als een sloopvergunning is afgegeven, is het uit handen van de gemeente.

Een motie van Leefbaar Utrecht om geen sloopvergunning af te geven tot er een bouwvergunning ligt, werd verworpen.

Voor de raadsvergadering gaf het college nog aan dat snelle sloop onvermijdelijk was voor het inrichten van bouwterreinen en het plaatsen van tijdelijke fietsstallingen.


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht