woensdag 21 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
VariapaginaVergunning coffeeshop Croeselaan definitief
Gepubliceerd: 2009-09-16
door: Stadsredactie WdH

Burgemeester Wolfsen heeft eind vorige week de honderden bezwaarschriften tegen de komst van een coffeeshop aan de Croeselaan ongegrond verklaard. Buurtbewoners uit vooral de nieuwe wijk Parkhaven voorzien extra overlast die volgens hen komt bovenop bestaande overlast door drugsdealers in de wijk.

Een aantal bezwaarschriften werd niet ontvankelijk verklaard omdat ze te laat binnenkwam bij de gemeente. De bezwaarperiode was in de zomervakantie, maar de burgemeester wees ze toch af omdat de vakantie geen juridische grond is om een termijn te kunnen overschrijden. Dit terwijl het gebruikelijk is dat bezwaarperiodes tijdens de zomer opgerekt worden. Zelfs een hoorzitting kon niet een week opgeschoven worden. Een veel groter aantal bezwaarschriften werd niet ontvankelijk verklaard omdat bezwaarmakers meer dan 250 meter van de shop wonen.

Buurtbewoners beraden zich op stappen nu de coffeeshop aan de Croeselaan 213 open mag. Ze vinden dat de procedures niet goed zijn gevolgd, wijkberichten niet zijn verzonden, dat de vergunningsafgifte bewust niet is gepubliceerd en dat de vakantieperiode is gebruikt het besluit er door te drukken. Dat de gemeente enkele dagen termijnoverschrijding niet door de vingers ziet maakt bewoners woest. “De gemeente houdt zich aan geen enkele wettelijke termijn, maar dat wordt door niemand gecorrigeerd.”
Wolfsen zegt dat het ongegrond verklaren van een aantal bezwaarschriften inhoudelijk niet uitmaakt omdat anderen dezelfde bezwaren hadden waarop antwoord is gegeven.

Een groot deel van de actieve buurtbewoners denkt dat de eigenaar van de coffeeshop wordt gematst door de gemeente omdat hij eerder werd gehinderd bij een vorig plan voor een shop aan de Croeselaan. Een bouwvergunning werd enkele jaren geleden geweigerd waarop uitbater Mazid naar de rechter stapte. Daar kreeg hij gelijk. De gemeente ging in hoger beroep maar haalde ook bij de Raad van State bakzeil. Voor Mazid had dat geen zin meer, omdat hij de huur moest opzeggen omdat de procedures zo lang duurden.

Wolfsen denkt dat de coffeeshop geen overlast zal geven door het strikte beleid van de gemeente en zijn bevoegdheden in te grijpen als de uitbater zich niet aan alle voorschriften houdt. De wijkagent gaf een negatief advies over de komst van de shop maar volgens de burgemeester op oneigenlijke gronden, die geen rol mogen spelen bij het correct toetsen van een vergunningsaanvraag.

De gemeenteraadsfractie van het CDA stelde eerder kritische vragen over de komst van de coffeeshop. Een discussie werd toen uitgesteld in afwachting van een definitief besluit op de bezwaren uit de buurt. Fractievoorzitter Eiko Smid: “Het hele proces is op de ondernemer gericht maar richting bewoners hangt er een geur van onzorgvuldig handelen. Vorige week hoorden wij nog van de burgemeester dat er coulant met de vakantieperiode zou worden omgegaan, maar dat blijkt niet het geval.”


Stuur dit bericht door!


 meer >© 2007-2012 AllesoverUtrecht