donderdag 22 augustus 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
Variapagina


Lemoine leeft op in Canada: "Polsblessure misschien geluk bij een ongeluk"
Gepubliceerd: 2018-11-08 08:05:00
Door: RTV Utrecht
WOERDEN - Tennisster Quirine Lemoine verkeert in een goede vorm, getuige haar toernooiwinst in het ITF-toernooi van Toronto. De week ervoor verloor ze nipt de finale van een ander Canadees toernooi, namelijk dat van Saguenay. "Het is fijn dat beloond wordt dat je zoveel energie en tijd erin stopt. De trainingsweken zijn heel zwaar en je geeft er veel voor op. Dat het dan zo uitkomt, is heel fijn", zegt Lemoine tegen RTV Utrecht.

[Audio:1796642|Quirine Lemoine: "Ik wist al wel langer dat dit er in zou zitten"]

"Ik wist al wel langer dat dit er in zou zitten", erkent Lemoine. "Ik hoop nu ook dat door kan trekken, dat ik het constant kan houden en minder geblesseerd raak." 

POLSBLESSURE
De twee toernooien in Canada waren de comeback van Lemoine op het hoogste niveau. Ze had anderhalve maand geen wedstrijd gespeeld, nadat ze eind augustus een polsblessure opliep in Gran Canaria. "Eigenlijk had ik al vanaf juni last van mijn pols, maar op Gran Canaria was het zó erg dat ik dacht: nu moet er iets gebeuren. Ik heb een injectie in mijn pols laten zetten, daardoor mocht ik vijf weken geen backhand slaan. Ik kon wel verder trainen, dus ik heb eigenlijk een pre-season in augustus gehad", legt ze uit.

[Audio:1796643|"Als ik zo door zou gaan, kon ik helemaal mijn racket niet meer vasthouden."]

Op Gran Canaria wist Lemoine nog wel - met een pijnlijke pols - het dubbelspel te winnen. Tactisch werd aan haar blessure gedacht. "Ik stond aan de forehand-kant. Ik stond prima te spelen, maar ik had last toen ik in de single-wedstrijden met mijn backhand moest slaan. Ik wist dat als ik zo door zou gaan, dat ik helemaal mijn racket niet meer vast kon houden. Ik móést even een break nemen", aldus Lemoine.

[Quote:Quirine Lemoine over haar polsblessure|Misschien is het wel een geluk bij een ongeluk geweest]

Het herstel verliep vlot. "Ik heb echt volledig rust gehouden, maar kon wel doortrainen. Het enige wat ik niet kon was backhand slaan. Ik heb goed aan mijn spel kunnen werken. Misschien is het wel een geluk bij een ongeluk geweest."

Het seizoen van Lemoine verliep al niet zonder problemen. De eerste drie maanden van het seizoen miste ze door een enkelblessure. "Het herstel was in het begin heel zwaar, zeker omdat ik het eerste deel van het jaar al had gemist. Ik probeerde het wel postief te bekijken. Anders had ik in november en december mijn off-season ingepland en nu wilde ik er het beste van maken. Ik kan nu doorspelen tot het eind van het jaar", zegt ze met de blik vooruit.

VERRAST IN CANADA
De eerste wedstrijden na de blessure speelde Lemoine in het Canadese Saguenay. Ze stootte direct door naar de finale. "Ik ging er heen met totaal geen verwachtingen", geeft de Woerdense aan. "Als je vijf weken geen backhand hebt geslagen, is het de vraag of je een ritme hebt, maar het ging hartstikke goed. Elke ronde die ik won, was mooi meegenomen. Ik denk dat we mooie stappen hebben gemaakt met mijn mental coach. Ik ben rustiger geworden en weet beter hoe ik wil spelen."

[Audio:1796645|"Trots dat ik twee weken mijn niveau heb volgehouden"]

"Dat ik twee weken dat niveau heb volgehouden, daar ben ik heel erg trots op. Ik merkte dat mijn basisniveau omhoog was gegaan. Tegen de toppers merkte ik dat ik stappen had gemaakt en ze soms overklaste. Toen wist ik: ik sta er goed voor!"

[FacebookPost:https://www.facebook.com/quirinelemoinetennis/posts/2144668798897515?__xts__[0]=68.ARAmymAsMBokKDgsYD_SpDMmgEbXYypHTa2WflHktKJSxQrHGID2uLdE0tAR1t0gk6MZQLlVHr8WFKiVIuMzI7MyQIbsjlGKghK36iAkM15EcwDcWv2XZNonKUTfhTIrFNBi2VOodOtx06vLHBsvpl3AxQVGvSSpLpMLqs8Oe2GKVp_vqULoifAUkx38Otrfx9CDmxmBCshZlKcYy9SIDODx8zw&__tn__=-R]

AFSLUITEN IN INDIA EN DUBAI
Het seizoen zit er nog niet op voor Lemoine. Ze speelt eind november en begin december nog drie ITF-toernooien, en die zijn niet om de hoek. "Ik speel nog Franse competitie, half november. Daarna ga ik 26 november voor twee toernooien naar India (Pune en Solapur) en daarna speel ik nog een toernooi in Dubai", somt ze haar programma op. "Omdat ik in augustus en september niet veel heb kunnen spelen, wil ik mijn seizoen doortrekken tot in december. Zo heb ik toch nog een aantal toernooien gespeeld en kan ik het volgende jaar goed ingaan."

[Audio:1796646|Geen verwachtingen voor India en Dubai: "Focus op mijn spel verbeteren"]

"Dubai is een sterk toernooi. Het is te vergelijken met een kleine WTA en het is het laatste toernooi dat nog meetelt voor Australië, dus zullen een hoop speelsters daar nog heen gaan. Om puntjes te sprokkelen en directe plaatsing voor Australië te krijgen", legt Lemoine uit. Na haar zege in Canada wil ze niet naast haar schoenen gaan lopen. "Ik wil niet te veel bezig zijn met verwachtingen. We zijn op de goede weg om mijn spel te verbeteren, ik denk dat ik mij daar vooral op moet focussen. Canada was indoor, India is buiten. India is warm en vochtig en in Canada sneeuwde het en vroor het. Je kan dat niet vergelijken met elkaar."

AUSTRALIAN OPEN MET BESCHERMDE STATUS
Het seizoen 2018 zit er bijna op, ook voor de tennissers. Wel is de winterstop bijzonder klein, omdat in januari alweer in de zomer van Australië wedstrijden gespeeld worden. "Ik kan de kwalificatie van de Australian Open spelen", kijkt Lemoine vooruit. "Ik heb nog een beschermde ranking, dus die kan ik inzetten. Maar ik heb niet de zorgen of ik mij wel of niet plaats daarvoor. Omdat ik vorig jaar zo lang geblesseerd ben geweest, heb ik een bescherming van mijn oude ranking op het moment dat ik geblesseerd raakte."

[Audio:1796647|"Ik heb niet de zorgen of ik mij wel of niet plaats voor de Australian Open"]

Die beschermde status geeft Lemoine de kans om aan de start te staan van twee Grand Slams en zes andere toernooien. "Ik heb hem ingezet voor Roland Garros afgelopen jaar en ik kan hem nog voor Australië inzetten. Voor eind maart 2019 moet ik hem ingezet hebben. Dat is het moment dat ik weer ben gaan spelen en dan is het een jaar geldig", zegt Lemoine.

[Quote:Quirine Lemoine|Ik probeer vast te houden dat ik stappen maak, steeds hogere toernooien kan winnen en met steeds betere spelers mee kan]

UP EN DOWN-SEIZOEN
"Het is een beetje een up-en-down-jaar", zo wil Lemoine haar seizoen 2018 tot nu toe samenvatten. "Ik heb ergens mijn beste resultaten behaald, maar ook dieptepunten gekend dit jaar. Ik probeer vast te houden dat ik stappen maak, dat ik steeds hogere toernooien kan winnen en met steeds betere spelers mee kan. Ondanks dat ik een paar gaten in mijn seizoen heb door blessures, probeer ik dat weg te stoppen."

[Audio:1796648|"Ik probeer vast te houden dat ik stappen maak"]

KIKI BERTENS
Het succes van Kiki Bertens motiveert Lemoine ook. Haar landgenote is opgeklommen naar de negende plaats op de wereldranglijst: een unieke prestatie voor een Nederlandse tennisster. "Ik ken haar een klein beetje, want we zijn van dezelfde leeftijd. Ik weet dat bepaalde stappen voor haar grote stappen zijn geweest. Als dat dan lukt, dan haal je daar zelf motivatie uit om stappen te ondernemen die niet heel makkelijk zijn. Dat is iets moois wat zij teweegbrengt in het Nederlandse tennis", legt Lemoine uit.

[Audio:1796649|Succes Bertens als motivatie: "Iets moois wat zij teweegbrengt in het Nederlandse tennis"]

"Ik hoop dat het stimulerend werkt voor de jonkies en dat de doorstroom vanuit de jeugd naar get proftennis omhoog gaat. Dat is nu niet heel groot. Het is mooi als er straks een nieuwe generatie aankomt, die het minstens net zo goed kan doen als wij of misschien wel beter", sluit ze af.   meer 

Stuur dit bericht door!

Nieuws

Syriëgangers krijgen jarenlange celstraf, onder meer voor plegen oorlogsmisdrijven – een unicum

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Van Melbourne tot Mexico-Stad: iedereen wil dit groene bushokje uit Utrecht

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Twintig kinderen onwel tijdens zomerkamp in Leusden

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Utrechtse gemeenten lopen warm voor fietsverkiezing
Brand in Hoog Catharijne, veel rookontwikkeling
Voetbalvelden op de IKEA worden vernoemd naar Humphrey Mijnals
Utrechtse Fietsvierdaagse; op de fiets bekijken wat de provincie te bieden heeft
Maliha (22) uit Utrecht vermist, politie maakt zich zorgen
900 jaar oude muur gevonden bij park Lepelenburg
Dalmau en Bahebeck trainen volledig mee in aanloop naar VVV-thuis
Historische bussen in Utrecht: 'Belangrijk om de herinnering levend te houden'
Groene bushokjes vinden navolging in Oostenrijk
Nederland gaat strijd met Marokko aan om Utrechts talent Ihattaren
De Ligt in voorselectie Oranje, Van Veenendaal en Van de Sanden mee met Leeuwinnen
Eikenprocessierups zorgt aan het einde van de zomer nog stééds voor overlast
Grootste e-sportclub ter wereld opent in Utrecht
Robin Pronk na vijf jaar bij Jong FC Utrecht aan de slag in Polen
Desiree Lafranca (51) uit IJsselstein vermist in Utrecht, kijk mee op Bureau Hengeveld
Politie rukt groots uit na ontsnappingspoging verdachte van auto-inbraak in Lombok
400 vrijwilligers al ijverig in de weer voor IJsselsteinse kindervakantieweek IJVO
Automobilisten opgelet: kraanwagen met pech staat stil bij Rijnsweerd
Elektrische kookplaat en warmtepomp maken opmars: 'In de keuken heeft omslag plaatsgevonden'
Consumenten krijgen voortaan servicekosten terug bij geannuleerd concert
DHSC haalt uit in oefenduel met Geinoord
UVV wint eerste duel onder nieuwe trainer
Tiener veroordeeld voor steekpartij Janskerkhof tijdens Koningsnacht
File op A28 door ongeluk
Margreet: Nog één keer bij het sociaal werkbedrijf
Politie ontruimt kraakpanden in Oog en Al
Groot onderzoek naar instorten dak AZ-stadion
Rabobank wil niet meer voetbalclubs als klant
Fanshop FC Utrecht doelwit inbrekers
Overval op slijterij Amsterdamsestraatweg
Jochem Kamphuis fluit FC Utrecht - VVV
Veel Nederlanders slapen slecht: 'Neem de tijd om je motortje uit te zetten'
FC Utrecht vreest zware blessure Lonwijk
Lasnaden Galgenwaard deze week nog gecontroleerd
Motorrijder gewond na botsing met wegafzetting
Het is Wereld Muggen Dag: Muggen doden meer mensen dan oorlog, geweld of terrorisme
Jong FC Utrecht wint eerste thuiswedstrijd in Keuken Kampioen Divisie
Hoe je je fiets terugvindt in de Utrechtse megastalling (en 7 andere feitjes)
Kelderbox vol drugs en wapens: 20 maanden cel
Dief trapt in Marktplaats-val


Meer weer

© 2007-2012 AllesoverUtrecht