zaterdag 14 december 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
Variapagina


OM eist celstraf tegen zwemleraar uit Utrecht voor ontucht met jong meisje
Gepubliceerd: 2019-11-20 19:00:00
Door: RTV Utrecht
UTRECHT/ZEIST - Een voormalige zwemleraar uit Utrecht hangt ruim een jaar cel boven het hoofd wegens ontucht met een jong meisje dat hielp met het geven van zwemles in het Utrechtse bad Den Hommel. De seksuele relatie tussen de twee zou zijn begonnen toen zij 15 jaar oud was, volgens de officier van justitie maakte de 40 jaar oudere Richard M. als volwassene misbruik van een kwetsbare minderjarige die aan zijn zorg was toevertrouwd.

Het Openbaar Ministerie eiste vandaag in de rechtbank 18 maanden cel tegen de man, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast vraagt het OM aan de rechtbank om de man een contactverbod met het meisje op te leggen en zou hij haar 3300 euro schadevergoeding moeten betalen.

[Quote:Slachtoffer van ontucht|Je liet mij geloven en voelen hoe een echte relatie zou moeten zijn, maar het was geen echte relatie.]

VADERFIGUUR
M. kende het meisje al jaren. Hij gaf haar zwemles van haar vijfde tot haar elfde. Toen zij in 2016 als vrijwilliger kwam helpen bij de zwemlessen, ontstond er een band. Het contact tussen hen werd steeds nauwer. Volgens de zwemleraar was hij een soort vaderfiguur voor haar. Volgens M. praatten ze over alledaagse dingen, maar ook over serieuze zaken die het meisje dwarszaten: zoals de scheiding van haar ouders, het overlijden van haar opa en over een jongen die haar op school zou hebben verkracht.

Volgens het meisje ging de zwemleraar vanaf de zomer van 2016 steeds intiemer met haar om. In december zouden ze in een badhokje voor het eerst seks hebben gehad, maar van geslachtsgemeenschap zou het nooit zijn gekomen. Uit de platonische relatie ontstond verliefdheid en kwam het tot seks, zei de zwemleraar in de rechtbank. Hij zei zich te schamen en erkende dat het nooit had mogen gebeuren, maar hield tegelijkertijd vol dat het initiatief vooral van het meisje kwam, die hem ook zou hebben bestookt met appjes.

HALVE WAARHEID
De zwemleraar heeft tot aan de rechtsziting gezwegen over de beschuldigingen, maar gaf vandaag toe dat hij een seksuele relatie met het meisje heeft gehad. Dat zou volgens hem maar drie maanden hebben geduurd en zou pas zijn begonnen toen zij al 16 jaar oud was, maar daar gelooft het OM niets van. Uit de verklaringen van het meisje, haar moeder, de zwemvereniging en de broer van de verdachte zou blijken dat de seksuele handelingen al begonnen toen zij 15 jaar oud was en zeker negen maanden hadden geduurd.

[Quote:Broer van ontuchtverdachte|Als jij het niet zelf aan je vrouw vertelt, doe ik het!]

De intieme band tussen M. en zijn vroegere pupil viel ook bij de zwemvereniging Den Hommel op. Hij werd gewaarschuwd dat zij te close met elkaar waren. De broer van M., die ook zijn werkgever was, merkte dat hij de hele dag bezig was met appen en schrok zich wild toen hij op de telefoon van zijn broer de profielfoto van een tienermeisje zag. Hij zou zijn broer zelfs onder druk hebben gezet om het aan zijn vrouw te vertellen. De moeder zou de twee in een badhokje hebben betrapt.

Vanaf begin 2017 werd de zwemleraar opgenomen met ernstige depressieve klachten, die werden volgens hem veroorzaakt door het overlijden van zijn moeder en door problemen thuis en op het werk. Dat zijn omgeving lucht kreeg van zijn ongezonde relatie zou er los van staan. Melanie verklaarde later bij politie dat hij haar eerder zelfs ten huwelijk had gevraagd en een ring had gegeven. Maar volgens hem haar idee.

HET KOMT UIT
De verdachte beweert dat hij meerdere keren heeft geprobeerd te stoppen met de relatie. Hij zou daarmee na een aantal maanden onderbreking zijn doorgegaan, omdat het meisje hem berichten bleef sturen en met zelfmoord zou hebben gedreigd. In september 2017 was zij geen lid meer van de zwemvereniging, maar bracht hij haar geregeld met de auto naar school in Zeist en hadden ze onderweg seks op een parkeerterrein, maar ook bij de man thuis en bij het meisje thuis, als haar ouders weg waren.

Volgens het OM werd de relatie niet door de verdachte beëindigd. Het meisje kwam eind 2017 psychisch in de knel en stapte naar een vertrouwenspersoon op school. Haar moeder werd kort daarvoor door de vrouw van de zwemleraar gebeld, die had een nachtelijk appje van haar onder ogen gekregen en vroeg de moeder om haar dochter met de relatie te laten stoppen. Toen werd besloten aangifte tegen de zwemleraar te doen.

[Quote:Officier van justitie|Het meisje wilde die seksuele handelingen niet, maar wilde steun en toeverlaat als vaderfiguur ook niet kwijt.]

VRIJSPRAAK
De verdediging vroeg de rechtbank om de verdachte vrij te spreken. Er zou onvoldoende bewijs zijn voor de beschuldiging dat de ontucht was begonnen toen het meisje pas 15 was. In de periode waarover haar cliënt een bekentenis aflegde, zou bovendien geen sprake meer zijn geweest van een ongelijkwaardige relatie, omdat zij hem toen niet meer assisteerde bij de zwemlessen. Verder spreekt volgens haar in zijn voordeel dat hij jaren geleden vrijwillig in therapie is gegaan en daarmee zo lang als nodig is doorgaat.

Volgens de officier van justitie is er echter altijd sprake van een ongelijkwaardige relatie als een volwassene seks heeft met een minderjarige en is het daarom ook verboden. De verdachte had moeten beseffen dat zij een heel kwetsbaar meisje was en had haar in bescherming moeten nemen, maar in plaats daarvan maakte hij inbreuk op haar lichamelijke en geestelijke integriteit. Zij heeft een flinke psychische klap aan de relatie overgehouden en zit al geruime tijd in therapie.

De rechter doet over twee weken, op woensdag 4 december, uitspraak in de zaak.   meer 

Stuur dit bericht door!

Nieuws

De straat op voor meer geld en waardering, maar óók voor meer collega’s

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Stak een Utrechtse boer zijn eigen huis in brand?

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Advies na schietpartij tram Utrecht: richtlijnen nodig voor hoogste dreigingsniveau

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Vermiste moeder en zoon uit Ede weer terecht na Amber Alert
Podcast Van Stadsie naar Stad: Het Stationsgebied
Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen FC Eindhoven, 2-2
Amber Alert: vermiste moeder en zoon uit Ede voor het laatst gezien in Utrecht
Utrechtse Pietje Tomassen megahit op YouTube
FC Utrecht verlengt contract doelman Paes
Oudste kapper Amsterdamsestraatweg legt na 55 jaar zijn schaar neer
Familie van patiënt installeert kerstlichtshow in het Wilhelmina Kinderziekenhuis
Harry Docter in Aan de tap met Ap: Van schoonmaker naar 'adjunct-directeur'
Nooit meer als haringen in een ton: buslijn 12 is verleden tijd
Van der Maarel terug in basis: 'Hoor dat ik minder gefrustreerd ben'
Rechter oordeelt: Bazaar per 1 februari dicht
Van den Brom: "Heracles is één van de ploegen waar wij doorgaans lekker tegen voetballen"
Woudenbergseweg krijgt rotonde bij Austerlitz
Rover: meer vertragingen rond station Woerden
Ouders: "Alle Kamerleden schenden mensenrechten door toestaan uithuisplaatsingen"
Utrecht mag ja-ja-sticker invoeren
IJsselmeervogels kan als koploper de winterstop in
Meijers wil iets rechtzetten met Spakenburg
GVVV heeft Powel terug tegen Koninklijke HFC
DOVO wil zege op ONS Sneek goed vervolg geven
Zorgen over stilvallende trams Uithoflijn
IJsselmeervogels bevestigt komst Berry Smit
Auto vliegt uit de bocht en knalt tegen boom
Stroomstoring in Hoograven, duizend klanten zonder stroom
Geboortepapieren van Nederland permanent tentoongesteld
Zoon van seksclub-keizer Jan Bik schrijft over gevangenisleven: 'beter dan verzorgingshuis'
Duizenden truckers gezocht op 'Dag van de Vrachtwagenchauffeur'
Corrie Huiding gekozen tot eerste seniorenburgemeester
Aanhouding voor moord op chauffeur van vergismoord Hakim Changachi
Coolblue was bezig met maatregelen tegen ramkraken
Ruim baan voor grote schermen in Utrecht tijdens EK
90 bomen om in de Utrechtse Dichterswijk
Brunner door de Bocht: Stadsboulevard of broken dreams?
Heijmans bouwt 144 woningen naast de Gele Brug
Bibliotheek Utrecht vanaf 13 maart op de Neude
Provincie onderzoekt tramstoringen
Recordjaar voor Museum Catharijneconvent
'Nachtwacht onder de speelklokken' eindelijk voor het publiek te zien in Utrecht
Opgenomen tropenarts in UMC Utrecht hersteld van lassakoorts


Meer weer

© 2007-2012 AllesoverUtrecht