donderdag 12 december 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
Variapagina


Utrecht Cangeroes worstelend door debuutjaar Eredivisie: "Heilig van overtuigd dat we een keer winne
Gepubliceerd: 2019-11-20 18:25:00
Door: RTV Utrecht
UTRECHT - Het zit de basketbalsters van Utrecht Cangeroes nog niet mee in het debuutjaar in de Eredivisie. Na negen wedstrijden staan de Utrechtse vrouwen onderaan in de Basketball League. Puntloos en dus nog zonder zege. "Ondanks dat we een jonge en nieuwe ploeg hebben, vind ik dat we echt beter kunnen. Dat is ook waar we mee bezig zijn", zegt trainer Ramon Kuipers.

Vooraf was duidelijk dat de ambitie er is om wedstrijden te winnen. Dat zit er tot nu toe niet in. "Dat is jammer. Het is iets wat je graag wil en nodig hebt. Vanuit de start en de verwachtingen zien we in ieder geval dat we wekelijks verbeteren", aldus de basketbalcoach.

[Audio:2397124|Ramon Kuipers: "We belonen onszelf niet, want we kunnen beter dan we laten zien"]

HET LACHERTJE?
Vergelijkbaar met Utrecht Cangeroes is Handbal Houten, dat ook debuteert op het hoogste niveau van hun sport. Trainer Rick Louw zei dat hij blij was dat zijn ploeg niet 'het lachertje van de competitie' is. Hoe beleven de basketbalsters dat? "Daar ben ik niet bang voor", zegt Kuipers. "We worden niet zo gezien."

"We krijgen best wel goede reacties uit het veld en van collega's. Zij zien het verschil en zien dat we het nu wekelijks beter doen. Iedereen weet ook dat een nieuwe ploeg starten in de Eredivisie tijd kost, dus we krijgen alleen maar positieve geluiden. Die nul staat er heel vervelend, maar ik hoop dat die niet al te lang op het bord blijft staan."

Kuipers zit met gemengde gevoelens na een kwart van de competitie (in de Eredivisie spelen alle clubs vier keer tegen elkaar, red.). "Als coach wil je er altijd meer uithalen dan dat je zou kunnen. Ik ben kritisch naar het team, ik vind dat we een stuk beter moeten. Ondanks dat we een jonge en nieuwe ploeg hebben, vind ik dat we echt beter kunnen. Dat is ook waar we mee bezig zijn", zegt Kuipers. "Maar we moeten wennen en dat kost tijd."

[Quote:Ramon Kuipers, trainer Utrecht Cangeroes|We krijgen te veel punten tegen. Als dat zo blijft, ga je geen wedstrijden winnen.]

VERDEDIGEND DE MINSTE
Twee keer was Utrecht Cangeroes redelijk dicht bij een overwinning. Bij Jolly Jumpers werd met slechts vier punten verschil verloren: 77-73. Thuis tegen Lekdetec werd met 70-84 verloren, een verschil van veertien punten. "We kunnen inmiddels de meeste ploegen het een tijdje moeilijk maken, maar we slagen er niet in om dat veertig minuten lang te doen. Dat is de uitdaging waar we nu voor staan", aldus de trainer.

Vooral verdedigend is veel te verbeteren voor de Cangeroes. Zij hebben al 764 punten tegen en de ploeg die daarna de meeste punten incasseert, is Den Helder met 621 punten. Een immens verschil. "Dat is zeker een van de punten waar we hard mee bezig zijn. Dat heeft onze aandacht, omdat we te veel punten tegen krijgen. Gemiddeld boven de tachtig. Als dat zo blijft, ga je geen wedstrijden winnen. Dat is absoluut een heikel punt."

[Image:2337391|De selectie van Utrecht Cangeroes: uiterst links Ramon Kuipers]

"Voor een deel is dat ervaring, en voor een deel is dat een samenstelling waar we de eerste weken moeite hebben om elkaar te vinden. Hier en daar hebben we wat blessures gehad en een trainingsopkomst waardoor we niet altijd ideaal hebben kunnen trainen. Maar ik vind dat dat geen excuus moet zijn voor wat je laat zien op het veld", oordeelt Kuipers.

ROEREN IN DE STAND
Die nipte nederlaag tegen Jolly Jumpers geeft Utrecht Cangeroes in ieder geval veel vertrouwen. "We gingen vechten en konden de wedstrijd bijna nog winnen. Dat maakt dat we steeds dichter bij de winst en ik ben er heilig van overtuigd dat dat ook zeker dit seizoen een aantal keer gaat gebeuren", is de trainer stellig.

[Quote:Ramon Kuipers, trainer Utrecht Cangeroes|Het verschil tussen de goede en slechte momenten is bij ons echt te groot om er een wedstrijd van te maken.]

In de stand staan Martini Sparks Groningen (2 punten) en Dozy Den Helder (6 punten) relatief dichtbij in de stand. Dat zijn de ploegen waarmee Utrecht Cangeroes wil concurreren. "We richten ons op de onderste drie, vier ploegen. We willen ons roeren en hier en daar onze punten gaan pakken", houdt Kuipers hoop.

"Ik zie dat we het alle teams een of twee kwarten moeilijk kunnen maken, maar we kunnen het niet veertig minuten volhouden", legt hij een pijnpunt bloot. "Het verschil tussen de goede en slechte momenten is bij ons echt te groot om er een wedstrijd van te maken. Daar ben ik kritisch op. We belonen onszelf niet, want we kunnen beter dan we laten zien."

TALENTEN VLIEGEN UIT
De voorbereiding op de competitie was kort. Ondertussen is de ploeg enkele maanden verder, en ook negen wedstrijden verder. "We hebben nog een redelijk kleine selectie, dus we zijn soms afhankelijk van de jeugd en het tweede damesteam", zegt Kuipers.

Met Anouschka Meijer en Maaike van Zeijl heeft Utrecht Cangeroes ook twee speelsters uit het Nederlands talententeam. Zij trainen doordeweeks in Amsterdam en zijn regelmatig met een nationale selectie op pad. "Zij doen waardevolle ervaring op, maar het nadeel is dat we ze af en toe moeten missen. Dat is jammer, zeker als de selectie aan de krappe kant is. Maar ik denk dat die internationale ervaring echt iets brengt voor die meiden."

VERPLAATST
Overigens wacht Utrecht Cangeroes een vrij weekend. De wedstrijd die gepland stond voor zaterdagavond om 19.00 uur bij Dozy Den Helder gaat niet door. Beide clubs missen speelsters door internationale verplichtingen. Een nieuwe datum is nog niet gevonden voor de wedstrijd in de Women's Basketball League.LEES OOK


   meer 

Stuur dit bericht door!

Nieuws

Kabinet investeert ruim half miljard in wegen, openbaar vervoer en woningen

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Stikstofplannen lossen bouwcrisis in de Randstad niet op

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Manifestatie in Utrecht voorbij, staking duurt voort

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Wie wordt de seniorenburgemeester van Utrecht? Dit zijn de drie kandidaten
Prostitutiezone het Nieuwe Zandpad in Utrecht wederom later open
Inleverdagen historische WO2-foto's in volle gang
Familie lachgasverslaafde Ayoub: "Politiek begrijpt onze problemen niet"
De Ronde Venen wil doorrijden op N201 verbeteren
Interventieteam gaat uitkeringsmisbruik in Overvecht opsporen
Buslijn door Utrechtse Schaakwijk definitief van de baan
FC Utrecht terug in de rode cijfers: 3,4 miljoen verlies
Trajectcontrole A2 tussen Utrecht en Amsterdam uitgebreid
Hans van de Haar richt eigen voetbalclub op in Miami: 'Dit is totaal iets anders'
Ricky van Wolfswinkel staat weer op het veld na hersenoperatie
Jaarbeurs Utrecht wordt tijdelijk grootste platenzaak van Nederland
Vrijdag kans op eerste sneeuw
UMC is klaar voor komst honderden SMA-patiënten
Wilco Kelderman onzeker voor Vuelta-start Utrecht
Nachttrein R'dam-Groningen blijft rijden
Stroomstoring: trams in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein staan weer stil
Vrouwen UZSC loten De Ham in kwartfinale KNZB-beker
Waterpolosters verliezen van Canada in voorbereiding op EK
75 jaar vrijheid: RTV Utrecht verzamelt verhalen uit de oorlog
Hoe een inzamelingsactie een crimineel van Taghi's moordlijst haalde
Hoe vrienden het leven van een crimineel redden door 130.000 euro in te zamelen
Utrecht krijgt twee ton voor immigratiemoeders
Van Kamerik naar Kaapstad: deze vier neven reizen per motor de wereld over
OM breidt verdenkingen uit tegen verdachten van prostitutienetwerk met tienerjongens
Verkiezing Woord van het Jaar 2019 gestart
Nieuwe hoop op bus door Schaakwijk
Advies na schietpartij tram Utrecht: richtlijnen nodig voor hoogste dreigingsniveau
Tina Turner komt naar eigen musical in Utrecht
'Kat dood door vuurwerk in achterwerk'
Herinneringsplek Utrechtse tramaanslag
Politie schatte aanslag Utrecht terecht in als terreurdaad, maar communicatie erover kon beter
Politie schatte aanslag Utrecht terecht in als terreurdaad, communicatie kon beter
Serdar Gözübüyük leidt Heracles - FC Utrecht
Spakenburg legt twee jeugdspelers vast
LIVE: Utrecht presenteert rapport tramaanslag
Brand bij daklozenopvang Utrecht
Door de Lens van Ankie: Sport is mooi als je het samen doet
ANBO: 'Meer dan 10 procent ouderen kan niet internetbankieren'
Utrecht presenteert rapport over tramaanslag


Meer weer

© 2007-2012 AllesoverUtrecht