vrijdag 20 september 2019
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
Variapagina


SCHC mikt na degradatie op top-3 in Promotieklasse, Voordaan wil vroeg veilig zijn
Gepubliceerd: 2019-09-12 08:05:00
Door: RTV Utrecht
GROENEKAN/DE BILT - Het seizoen in de Promotieklasse Hockey staat op het punt van begonnen. Bij de mannen is de regio Utrecht met drie clubs vertegenwoordigd. Het Bilthovense SCHC net als Schaerweijde uit Zeist meedoen in de top. Voordaan uit Groenekan staat er anders in. Die ploeg wil het vooral beter doen dan de negende plek van vorig seizoen.

SCHC MIKT OP TOP 3
Voor Stichtsche is een seizoen op komst waarin het voor eerherstel moet gaan. Na de degradatie van afgelopen jaar uit de Hoofdklasse zijn de Bilthovenaren gericht op een plek in de top-3. "Ik ben tevreden over de voorbereiding en de stappen die we gezet hebben. Ik ben benieuwd wat zondag ons zal brengen", aldus hoofdtrainer Marieke Dijkstra.

"We zijn in de oefencampagne van onszelf uitgegaan. Per wedstrijd verfijn je de tactiek, zodat iedereen weet hoe je dat gaat spelen. Dat gebeurt met vallen en opstaan", erkent Dijkstra. "Hoe zorg je dat je lang in de wedstrijd blijft en dat je uiteindelijk met de punten naar huis gaat? Wat hoort daar bij als mindset van het team?"

[Audio:2320879|Marieke Dijkstra (SCHC): "We willen in de tweede seizoenshelft zicht houden op de top-3"]

"Ik ben verrast dat het een heel open en leergierige groep is, die het ook leuk met elkaar heeft. Ze hebben een snel lerend vermogen. Als iets bespreekbaar wordt gemaakt, pakken ze het snel en vertalen ze dat snel naar het spel", vertelt de coach van SCHC, dat mikt op een toppositie. "Iedereen zit redelijk op één lijn. Je hebt altijd detailverschillen, maar het gezamenlijke doel is duidelijk. We focussen ons op de eerste drie wedstrijden. In de winter willen we op een zodanige positie staan, dat we de tweede seizoenshelft nog spannend kunnen maken, waarbij we zicht houden op de top-3."

SCHC begint zondag de competitie met een uitwedstrijd bij Were Di in Tilburg, maar wel zonder twee geblesseerde spelers. "Mark Boot heeft helaas zijn vinger gebroken, hij is geopereerd. En Charlie Plomp is ongelukkig door zijn enkel gegaan, dus dat duurt nog een aantal weken. De rest is fit", zegt Dijkstra.

[Quote:SCHC-trainer Marieke Dijkstra|Ik verwacht wel dat het hard werken wordt om een resultaat te behalen]

"Ik weet niet zo heel veel van Were Di. Wel dat ze gepromoveerd zijn en dat ze een handige spits hebben die er al heel erg lang zit, dus die moeten we in de gaten houden. Were Di-uit is een lastige pot, omdat het een hechte club is met het publiek erbij. De aannames zijn dat wij moeten winnen. Zij gaan volle bak erop en wij vinden dat we moeten winnen, daar gaan we ook voor. Ik verwacht wel dat het hard werken wordt om dat resultaat te behalen. Als wij ons spel goed neerzetten, kunnen wij van daaruit de wedstrijd goed starten."

VOORDAAN GAAT VOOR DE MIDDENMOOT
De competitie van Voordaan begint met een thuisduel in Groenekan tegen HBS. Trainer Peter Jonker heeft vertrouwen in zijn ploeg. "We hebben een goede voorbereiding gehad. We hebbe negen keer gespeeld en niet een keer verloren. Dat is heel aardig, maar dat is ook wat onzeker. Als ik kijk naar de ontwikkeling, dan ben ik hartstikke tevreden. Maar ik vind het toch spannend. We hebben wel een aardige stap gemaakt", aldus Jonker.

[Audio:2321109|Voordaan-trainer Peter Jonker over de grote concurrentie: "Voor de plekken 5 tot en met 12 ga ik mijn hand niet in het vuur steken"]

"We proberen wat anders te spelen. Op tactisch gebied pakken ze het snel op. Ik zie dat jongens heel snel leren, zowel technisch als fysiek. Ik zocht eerst naar: Hoe houd ik een vergelijkbaar niveau, maar dan iets hoger? We hebben onze basis goed bij elkaar gehouden", zegt de Voordaan-trainer.

Vorig jaar eindigde de ploeg op de negende plek in de Promotieklasse, waardoor eventuele promotie ver uit zicht bleef. "Dat was heel close. Uiteindelijk was vorig seizoen na een wedstrijd of vijftien een splitsing van de top-4 en de rest. Ik verwacht nu dat Schaerweijde, hdm, Stichtsche en Cartouche toch wat beter gaan zijn dan de rest. Maar voor de plekken 5 tot en met 12 ga ik mijn hand niet in het vuur steken. De doelstelling is dat we liever stiekem omhoog kunnen kijken, dan toch nog steeds in het achterhoofd naar beneden moeten kijken. We willen sneller veilig zijn en ons iets eerder settelen in de middenmoot."

[Quote:Voordaan-trainer Peter Jonker|Ik hoop nu dat we sneller en onvoorspelbaarder worden]

Ten opzichte van vorig seizoen is bij Voordaan in de selectie wat veranderd, al was dat niet zo makkelijk voor Jonker en het bestuur van de club uit Groenekan. "In de Promotieklasse spelen twaalf teams met veel concurrentie in de buurt. Ik vond het spannend, maar ben heel blij dat we meer snelheid hebben in de breedte en wat meer jongens die fysiek het verschil kunnen maken. Vorig jaar miste ik dat wel eens en ik hoop nu dat we sneller en onvoorspelbaarder worden."

[Image:1807135|Vorig jaar speelden Voordaan en Schaerweijde ook tegen elkaar]

Voordaan mist vier spelers bij de competitiestart tegen HBS. Thomas van der Weerd is tot de winterstop afwezig na een operatie aan een arm die een paar keer uit de kom was gegaan en Justus Cardinaal heeft in de voorbereiding een scheurtje in zijn hamstring opgelopen. Daan Jongejan komt op 21 september terug uit Nieuw-Zeeland en Wouter Stijl is op vakantie. Jonker hoopt over een paar weken een deel daarvan weer te verwelkomen bij de selectie.

Zondag ontvangt Voordaan op eigen veld dus HBS uit Bloemendaal. "Ze hebben een ongelooflijk doorzettingsvermogen, veel nieuwe jongens en een prima coach. Ik verwacht dat zij hetzelfde spel als vorig jaar spelen, dat was heel erg lastig. Maar als wij de vorm meenemen van de voorbereiding, dan is het echt niet onmogelijk", blikt Jonger vooruit.

SCHAERWEIJDE BLIJFT STIL
Schaerweijde is net als SCHC een van de beoogde topploegen in de Promotieklasse. Om die ambitie kracht bij te zetten is doelman Jan de Wijckerslooth aangetrokken van Amsterdam. Hij heeft een verleden bij het Utrechtse Kampong. Daarnaast kwamen de Pakistaanse internationals Rashid Mehmood en Rizwan Muhammad de selectie versterken. Erik Hemesath kwam over van Voordaan en twee jeugdspelers sloten aan bij de A-selectie.

Bij de Zeister ploeg werd opvallend genoeg alle media-aandacht gemeden in aanloop naar het openingsduel van zondag bij hdm in Den Haag.LEES OOK


   meer 

Stuur dit bericht door!

Nieuws

Utrecht maakt meer huizen vrij voor daklozen en kwetsbare jongeren – ook in de rijkere wijken

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Groot onderzoek naar instorten dak AZ-stadion

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Twintig kinderen onwel tijdens zomerkamp in Leusden

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
"Ridouan Taghi plande moorden met antitankwapen"
Advocaten strijdbaar, maar: "Is dit het waard?"
A2 tussen Maarssen en Leidsche Rijntunnel dicht voor nieuw asfalt
Wietrijder die zwaar ongeluk in De Bilt veroorzaakte hoort eis: taakstraf en rijontzegging
"Burgemeester wordt steeds meer misdaadbestrijder en dat is niet zijn taak"
Van drugshandel tot granaat voor de deur: Utrechtse panden steeds vaker op slot
Natuurlijk Zoëy: Aan z'n bilnaad herken je de teek!
Warenhuisketen Hudson's Bay vertrekt dit jaar nog uit Nederland
Minister wil speciale antidrugseenheid
Extra flitspalen in Kanaleneiland en Overvecht
Oplossing voor vastrijdende busjes laat op zich wachten
Afellay met Jong PSV mee naar Engeland
Slipgevaar: lingeriefile op A12 richting Utrecht
Petitie tegen Maliebaanplan Utrecht al ruim 1200 keer ondertekend
Bedrijfsleven toont nog "nada" interesse in Utrechtse Vuelta-start
Toiletalliantie pleit voor meer openbare toiletten: "Het is een eenzaamheidsprobleem"
Utrechtse advocaten rouwen: vlag halfstok
Motorcoureur Wayne Tessels begint aan WK Endurance: "24 uur racen met zijn drieën"
Auto vat vlam in Zuilen
Wie durft 'mocro-maffia' nog in de weg te staan: "Ontluisterend dat deze groep zo genadeloos kan toe
Chinese vriendschapsband met provincie Utrecht op de tocht
Politie lost waarschuwingsschot in Utrecht bij aanhouding jongens met nepvuurwapen
Nieuwe provinciebussen moeten stad en regio beter en sneller verbinden
Utrecht neemt afscheid van kunstwerk van blauwe walvis
Half jaar na tramaanslag Utrecht: "Nog steeds rillingen in die bocht"
Juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg 5 weken dicht na beschieting
Zanger Peter van Meel van The Jets overleden
Keeper David Harte langer bij Kampong
Ultimatum voor Utrechtse vechtersbazen: meld je of foto komt op tv
Advocaat Taghi: Begrijp de speculatie, maar conclusies zijn voorbarig
Tientallen Utrechtse boeren willen kleine windmolen op erf
Utrechtse poes maakt ongelofelijke reis naar Vlaardingen
Grapperhaus: NCTV leidt onderzoek naar moord op advocaat Nabil B.
Meer tijd nodig voor bouwplannen Merwedekanaalzone
Gemeente: stel verhuizing marinierskazerne Doorn niet langer uit
Deze vijf moorden staan in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi centraal
Sociaal en Cultureel Planbureau: sportgedrag jongere beïnvloed door omgeving en gewoonten gezin
Utrechtse filmcomponist maakt kans op Amerikaanse filmprijs
Nieuwe hoop voor buitenlandse studenten om kamer te vinden in Utrecht via hospes
Gedeputeerde Van Essen: investeringen in troonrede goed nieuws, maar er is meer nodig


Meer weer

© 2007-2012 AllesoverUtrecht