donderdag 23 januari 2020
Versie 3.00.0
  Uw dagelijkse dosis Domstadnieuws!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina


Opiniepagina
Variapagina


SCHC mikt na degradatie op top-3 in Promotieklasse, Voordaan wil vroeg veilig zijn
Gepubliceerd: 2019-09-12 08:05:00
Door: RTV Utrecht
GROENEKAN/DE BILT - Het seizoen in de Promotieklasse Hockey staat op het punt van begonnen. Bij de mannen is de regio Utrecht met drie clubs vertegenwoordigd. Het Bilthovense SCHC net als Schaerweijde uit Zeist meedoen in de top. Voordaan uit Groenekan staat er anders in. Die ploeg wil het vooral beter doen dan de negende plek van vorig seizoen.

SCHC MIKT OP TOP 3
Voor Stichtsche is een seizoen op komst waarin het voor eerherstel moet gaan. Na de degradatie van afgelopen jaar uit de Hoofdklasse zijn de Bilthovenaren gericht op een plek in de top-3. "Ik ben tevreden over de voorbereiding en de stappen die we gezet hebben. Ik ben benieuwd wat zondag ons zal brengen", aldus hoofdtrainer Marieke Dijkstra.

"We zijn in de oefencampagne van onszelf uitgegaan. Per wedstrijd verfijn je de tactiek, zodat iedereen weet hoe je dat gaat spelen. Dat gebeurt met vallen en opstaan", erkent Dijkstra. "Hoe zorg je dat je lang in de wedstrijd blijft en dat je uiteindelijk met de punten naar huis gaat? Wat hoort daar bij als mindset van het team?"

[Audio:2320879|Marieke Dijkstra (SCHC): "We willen in de tweede seizoenshelft zicht houden op de top-3"]

"Ik ben verrast dat het een heel open en leergierige groep is, die het ook leuk met elkaar heeft. Ze hebben een snel lerend vermogen. Als iets bespreekbaar wordt gemaakt, pakken ze het snel en vertalen ze dat snel naar het spel", vertelt de coach van SCHC, dat mikt op een toppositie. "Iedereen zit redelijk op één lijn. Je hebt altijd detailverschillen, maar het gezamenlijke doel is duidelijk. We focussen ons op de eerste drie wedstrijden. In de winter willen we op een zodanige positie staan, dat we de tweede seizoenshelft nog spannend kunnen maken, waarbij we zicht houden op de top-3."

SCHC begint zondag de competitie met een uitwedstrijd bij Were Di in Tilburg, maar wel zonder twee geblesseerde spelers. "Mark Boot heeft helaas zijn vinger gebroken, hij is geopereerd. En Charlie Plomp is ongelukkig door zijn enkel gegaan, dus dat duurt nog een aantal weken. De rest is fit", zegt Dijkstra.

[Quote:SCHC-trainer Marieke Dijkstra|Ik verwacht wel dat het hard werken wordt om een resultaat te behalen]

"Ik weet niet zo heel veel van Were Di. Wel dat ze gepromoveerd zijn en dat ze een handige spits hebben die er al heel erg lang zit, dus die moeten we in de gaten houden. Were Di-uit is een lastige pot, omdat het een hechte club is met het publiek erbij. De aannames zijn dat wij moeten winnen. Zij gaan volle bak erop en wij vinden dat we moeten winnen, daar gaan we ook voor. Ik verwacht wel dat het hard werken wordt om dat resultaat te behalen. Als wij ons spel goed neerzetten, kunnen wij van daaruit de wedstrijd goed starten."

VOORDAAN GAAT VOOR DE MIDDENMOOT
De competitie van Voordaan begint met een thuisduel in Groenekan tegen HBS. Trainer Peter Jonker heeft vertrouwen in zijn ploeg. "We hebben een goede voorbereiding gehad. We hebbe negen keer gespeeld en niet een keer verloren. Dat is heel aardig, maar dat is ook wat onzeker. Als ik kijk naar de ontwikkeling, dan ben ik hartstikke tevreden. Maar ik vind het toch spannend. We hebben wel een aardige stap gemaakt", aldus Jonker.

[Audio:2321109|Voordaan-trainer Peter Jonker over de grote concurrentie: "Voor de plekken 5 tot en met 12 ga ik mijn hand niet in het vuur steken"]

"We proberen wat anders te spelen. Op tactisch gebied pakken ze het snel op. Ik zie dat jongens heel snel leren, zowel technisch als fysiek. Ik zocht eerst naar: Hoe houd ik een vergelijkbaar niveau, maar dan iets hoger? We hebben onze basis goed bij elkaar gehouden", zegt de Voordaan-trainer.

Vorig jaar eindigde de ploeg op de negende plek in de Promotieklasse, waardoor eventuele promotie ver uit zicht bleef. "Dat was heel close. Uiteindelijk was vorig seizoen na een wedstrijd of vijftien een splitsing van de top-4 en de rest. Ik verwacht nu dat Schaerweijde, hdm, Stichtsche en Cartouche toch wat beter gaan zijn dan de rest. Maar voor de plekken 5 tot en met 12 ga ik mijn hand niet in het vuur steken. De doelstelling is dat we liever stiekem omhoog kunnen kijken, dan toch nog steeds in het achterhoofd naar beneden moeten kijken. We willen sneller veilig zijn en ons iets eerder settelen in de middenmoot."

[Quote:Voordaan-trainer Peter Jonker|Ik hoop nu dat we sneller en onvoorspelbaarder worden]

Ten opzichte van vorig seizoen is bij Voordaan in de selectie wat veranderd, al was dat niet zo makkelijk voor Jonker en het bestuur van de club uit Groenekan. "In de Promotieklasse spelen twaalf teams met veel concurrentie in de buurt. Ik vond het spannend, maar ben heel blij dat we meer snelheid hebben in de breedte en wat meer jongens die fysiek het verschil kunnen maken. Vorig jaar miste ik dat wel eens en ik hoop nu dat we sneller en onvoorspelbaarder worden."

[Image:1807135|Vorig jaar speelden Voordaan en Schaerweijde ook tegen elkaar]

Voordaan mist vier spelers bij de competitiestart tegen HBS. Thomas van der Weerd is tot de winterstop afwezig na een operatie aan een arm die een paar keer uit de kom was gegaan en Justus Cardinaal heeft in de voorbereiding een scheurtje in zijn hamstring opgelopen. Daan Jongejan komt op 21 september terug uit Nieuw-Zeeland en Wouter Stijl is op vakantie. Jonker hoopt over een paar weken een deel daarvan weer te verwelkomen bij de selectie.

Zondag ontvangt Voordaan op eigen veld dus HBS uit Bloemendaal. "Ze hebben een ongelooflijk doorzettingsvermogen, veel nieuwe jongens en een prima coach. Ik verwacht dat zij hetzelfde spel als vorig jaar spelen, dat was heel erg lastig. Maar als wij de vorm meenemen van de voorbereiding, dan is het echt niet onmogelijk", blikt Jonger vooruit.

SCHAERWEIJDE BLIJFT STIL
Schaerweijde is net als SCHC een van de beoogde topploegen in de Promotieklasse. Om die ambitie kracht bij te zetten is doelman Jan de Wijckerslooth aangetrokken van Amsterdam. Hij heeft een verleden bij het Utrechtse Kampong. Daarnaast kwamen de Pakistaanse internationals Rashid Mehmood en Rizwan Muhammad de selectie versterken. Erik Hemesath kwam over van Voordaan en twee jeugdspelers sloten aan bij de A-selectie.

Bij de Zeister ploeg werd opvallend genoeg alle media-aandacht gemeden in aanloop naar het openingsduel van zondag bij hdm in Den Haag.LEES OOK


   meer 

Stuur dit bericht door!

Nieuws

Merwede in Utrecht wordt de eerste grote autovrije wijk van Nederland

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

Kabinet investeert ruim half miljard in wegen, openbaar vervoer en woningen

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Nieuws

In de 24-uursopvang: ‘Nu heb ik weer hoop dat ik uit mijn dakloosheid kom’

Bron: de Volkskrant© de Volkskrant
Rapport over misbruik bij Jehovah's mag openbaar worden
Willem Janssen tot einde van het seizoen uitgeschakeld
Auto vliegt van de weg op knooppunt Lunetten
Steeds meer horeca in Utrecht: 'We lunchen steeds vaker buiten de deur'
Ex-dj die verdacht wordt van seksueel uitbuiten tienerjongens weigert onderzoek
Nieuwe accountant eerder aan de slag bij provincie voor inhaalslag jaarrekening
Mobiel bereik Utrecht Centraal verbeterd
Geen trams door storing Uithoflijn, vervangende bussen ingezet
IJsselmeervogels-captain voorspelt geen uitslag: "Maar wij gaan door"
Ex-Jehova: ‘Ik had nu ook met een spuit in mijn arm in de goot kunnen liggen’
Ex-Jehova: ‘We mogen niet meer als leugenaars worden weggezet’
Keuze keldert voor woningzoeker: duizenden woningen minder in verkoop
Pas op: dichte mist in Midden-Nederland
Provinciepolitiek niet happig op 60 km/u-plan: "80 is prachtig"
'751 meldingen over misbruik bij Jehovah's Getuigen, verscherpt staatsonderzoek is nodig'
100 jaar Elck Wat Wils: 'Het is zo'n mooie wijk'
Onderzoekers: plaats Jehovah’s onder verscherpt toezicht van de staat
Onderzoekers: plaats Jehova’s onder verscherpt toezicht van de staat
Studenten zoeken Utrechtse geschiedenisvragen voor podcast
LIVEBLOG: Spakenburg droomt van stunt in bekerduel bij Ajax
Morgen uitspraak publicatie rapport Jehova's getuigen
Spakenburg onderweg naar Ajax, bekerkoorts loopt op: 'Het wordt 1-1, en dan penalty's'
Gedeputeerde wil snelheid op provinciale wegen omlaag, het liefst naar 60 km/u
Kemperman sluit weer aan bij olympische trainingsgroep
Bijna twee ton vuurwerkschade in Utrecht na onrustige jaarwisseling
Borstkanker geconstateerd bij oud-tennisster Esther Vergeer
Zeeland zenuwachtig, eist duidelijkheid over verhuizing marinierskazerne uit Doorn
Kunstverkoop Utrechtse Heuvelrug levert minder op dan gehoopt
Tijjani Noslin van Hercules naar Sportlust'46
Vijfheerenlanden wil aandelen Eneco verkopen
Deuren dicht bij kort geding Jehovah's over rapport misbruik
Doos met kittens gedumpt in Utrecht, ook moeder op straat
Ergernis over fietsen in freerunpark Jaarbeursplein
Advocaten familie Utrechtse kroongetuige Nabil B. stoppen
Martijn Fischer speelt weer André Hazes in musical 'Hij gelooft in mij'
Streep door Europride in Utrecht, het blijkt te complex
Mogelijk snelheidsverlaging op N225 in Doorn: 'Gevaarlijke situatie bij Beukenlaan'
'Irritante' toeteraar Man of the Match bij bekerduel FC Utrecht
Van den Brom: 'Het was met hangen en wurgen'
FC Utrecht door het oog van de naald naar kwartfinale beker


Meer weer

© 2007-2012 AllesoverUtrecht