donderdag 21 november 2019
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaZware zeden
Column
Gepubliceerd: 2008-05-21
door: Tom Staal
Het zit er nog steeds, de Hardebollenstraat. Een klein straatje met pakweg tien raampjes waarachter zich exotische dames van lichte zeden bevinden. Hoewel, ‘lichte zeden’ is de verkeerde woordkeuze, je zou beter ‘zware zeden’ kunnen zeggen. Als je het gewicht van de tien dames bij elkaar optelt kom je ruimschoots over de 1000 kilo. Ik vermoed dan ook dat alle pooiers van Nederland maandelijks bij elkaar komen en daar hun lelijkste, dikste, meest uitgerangeerde en bijna pensioengerechtigde dames plaatsen. Dit om te voorkomen dat ze in de zogenaamde ‘rosse buurten’, waar wel mooie vrouwen zitten, de klanten bij het aanzicht van zo’n dame de zin in seks direct ontnemen.

Omwonenden en politiek Utrecht zijn al jaren bezig de straat te ontdoen van deze raampjes. Veel overlast, zegt men. Ik zou het jammer vinden. Elke zichzelf respecterende stad hoort in het centrum een hoerenbuurt te hebben, zeker nu het al een aantal jaren legaal is.

Wat mij brengt tot de volgende vragen. Als het nu gelegaliseerd is, kan ik dan om een bonnetje BTW vragen, om het vervolgens als representatieve kosten te kunnen aftrekken van mijn jaarlijkse bedrijfsaangifte? En wat is nu eigenlijk het BTW-tarief? Zes procent omdat het een primaire levensbehoefte betreft of negentien procent daar het een luxe product zou zijn? Ik gok op het lage tarief, want als je in de Hardebollenstraat bij een gekleurde olifant naar binnengaat, móet het wel een primaire levensbehoefte zijn.

In de psychiatrie wordt seks gezien als een levensbehoefte, dus zou ook het lage tarief moeten gelden. Kun je er eigenlijk pinnen? En moet je als je enkel voor fellatio komt extra pinkosten betalen?

Ik snap de omwonenden wel. Het zijn de yuppen en de tweeverdieners die de rust van een dorp willen maar wel in de bruisende binnenstad willen wonen. Het liefst hun voordeur aan de Neude en de achterdeur in Rijnsweerd. Als je rust wil moet je niet in het centrum gaan wonen. Iets wat ik de klagers over het luiden van de Domtoren ook al jaren probeer duidelijk te maken. Ga lekker in Westbroek wonen, wat anders dan de naam doet vermoeden een bijzonder rustig plaatsje is.

© 2007-2012 AllesoverUtrecht