donderdag 21 november 2019
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Aanmelden Mijn AOU

Van Muziekcentrum tot winkelgebouw en Muziekpaleis
Webcam Overzicht

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Opiniepagina
VariapaginaMoe van gemeente
Lezersbijdrage
Gepubliceerd: 2008-10-28
door: Lezers


Hans Berends was acht jaar raadslid en nu fractiemedewerker van Leefbaar Utrecht.

Soms wordt ik zo moe van deze gemeente. Handhaven oké, maar dat gezeur over omleidingsbordjes van de Fietsersbond was gênant. En vandaag, dinsdag 28 oktober 2008 wordt het in Oog in Al vrijwel belachelijk. Alsof ze bij de gemeente het schuim op de mond hebben staan als bewoners eens iets anders doen dan ongelezen briefjes schrijven.

Ronduit Weg in Oog In Al zet duidelijke borden, om auto's langzamer te laten rijden, en om vrachtverkeer zoveel mogelijk uit de woonwijk weg te houden. Die plaatsing van de waarschuwingsborden is (op te vatten als) een protestactie. Logisch, als je merkt dat wethouder Tymon de Weger nog steeds aan het nadenken is, terwijl de vrachtwagens ongestoord door je wijk denderen. Dat de gemeente de borden direct weg wil hebben is daarom meer dan een grof schandaal, want het lijkt ook, en misschien wel vooral, een manier om het protest te smoren. Nota bene onder verantwoordelijkheid van wethouder Giesberts, afkomstig van een partij (GroenLinks) met roots in het actiewezen.

De ambtelijke dienst, die Ronduit Weg verzocht de borden weg te halen, heeft ongetwijfeld geen overleg gehad met Giesberts of verkeerswethouder De Weger, anders wekt het toch wel een beetje de indruk dat ze niet helemaal bij hun hoofd zouden zijn geweest als ze in dit geval de ambtenaren zouden dekken. Want excommunicatie van bewoners lijkt me niet direct een handhavingstaak van de gemeentelijke diensten.

www.hansberends.blogspot.com

© 2007-2012 AllesoverUtrecht