donderdag 21 november 2019
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
De onbestuurbaarheid of het failliet van Nederland
Lezersbijdrage
Gepubliceerd: 2009-12-21
door: Lezers
Het failliet van Nederland ofwel de incompetentie van duurbetaalde mensen die zich “Bestuurder” noemen en die geen draaiboek hebben wanneer er een “sneeuwcrisis” is. Ze hebben ondanks alle managementtheorieën zich niet pro-actief opgesteld voor de al jaren voorspelde toename van neerslag (toename van regen en sneeuw). Dit is al lang bekend maar “bestuurders” anticiperen niet.

We worden blijkbaar bestuurd door inadequate dure mensen die alleen op cijfertjes en $$$ letten en geen rekening houden met mensen. Ze leggen daarmee een economie plat en snijden nog harder in het geldsysteem.

Het is pennywise and poundfoulish.

Zelfs de overbodige en dure aankondigingsborden van de GVU door de BRU aangeschaft (maar de bussen rijden nog steeds niet volgens de dienstregeling of volgens dit bord zelfs niet bij mooi weer) kunnen niet vermelden dat er geen bus rijdt. Er kan blijkbaar niet gecommuniceerd worden alle moderne media ten spijt. Er kan niet eens gefietst of gelopen worden naar de binnenstad of je moet op de weg gaan lopen. Ondanks dat er een hele nacht geen neerslag is geweest zijn de (Hoofd) wegen nog steeds niet is behandeld. Zelfs in de binnenstad gleed ik vrijdag op de Oude gracht als voetganger onderuit. We barsten van de technische en media mogelijkheden maar we kunnen er blijkbaar niets mee. Dit was 30 jaar geleden nog anders toen er veel sneeuw was en temperaturen overdag van min 20. Toen lag Nederland niet zo plat als nu.

Geen leider die in dit soort situaties boven de materie uit kan stijgen. Is dit dan leiderschap? NEE! Dit is angst om geconfronteerd te worden met de gevolgen (goed of fout). De vraag rijst of alle zaken wel met enorm veel geld moeten worden opgelost? Dit betekent namelijk dat we altijd het paard achter de wagen zullen blijven spannen en we ten onder gaan aan de angst. Meer als 12 uur niets doen!

Terwijl genoeg mensen een vrachtwagen of tractor hebben waar een sneeuwschuiver voor gezet kan worden. Genoeg mensen die voor een habbekrats of waardering de handen uit de mouwen willen steken, maar nee iedereen wacht af wat de “bestuurder” gaat doen.

De vraag is of Nederland onbestuurbaar wordt door deze Peter Principals en door de door hen gecreëerde complexe maatschappij van regeltjes over regeltjes heen (= Gordiaanse knoop).

Welke bestuurder durft en kan dit nog ontwarren en leiding geven?

Pauline Laumans


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht