dinsdag 18 februari 2020
Versie 3.00.0
  Dé click met Utrecht!


Nieuws per e-mail?
Aanmelden Mijn AOU
Hier gratis aanmelden

Politiekpagina
Nieuwspagina
Meer nieuwspagina
Regio nieuwspagina
Variapagina
Tarief in pepernoten
Column
Gepubliceerd: 2009-12-02
door: Quentin van Dinteren
De Sinterklaastijd is weer aangebroken. De laatste paar jaar vier ik het niet zo grandioos: ik dineer even met mijn familie, lach even om een paar gedichtjes en dan is het weer voorbij. Een paar jaar geleden had ik nog kleinere familieleden die zich daarmee bezig hielden en dat zorgde ervoor dat wij van de Sinterklaas een langgerekte familieavond maakten.

Het heeft mij dit jaar dus enigszins beslopen, het hele Sinterklaasgebeuren, aangezien ik mijn aandacht daar niet op had gericht. Maar ja, als je er niet mee bezig bent, attenderen de winkels je er wel op, want overal hangen de Pieten en de Sinten in de etalage. De sfeer kan je dus nooit geheel ontsnappen en dat is ook een beetje de charme ervan.

Ook kan ik mij enorm vermaken met de discussie rondom het Sinterklaasfeest. Dan moeten er weer, tot genot van de Van Dale, ‘regenboogpieten’ komen. En de volgende keer moet de mijter van de Sint weer even besproken worden. Mij kan het niet zoveel schelen, maar ik vind het een passend bewijs dat Nederland nog altijd een gelukkige welvaartsstaat is, gezien men de tijd heeft zich hierover druk te maken.

In ieder geval zat ik laatst trouw in de bus naar Zuilen om een bezoekje te plegen aan wat vrienden, toen ik weer even inzag waarom het Sinterklaasfeest ook altijd zo leuk was. De bus stopte bij deze of gene halte en een verrukte kreet van één van mijn medereizigers vestigde de aandacht op twee Zwarte Pieten die gekscherend binnen kwamen, geheel in kostuum.

De grijns op mijn gezicht kon ik niet onderdrukken, toen ik van de geschminkte heren een stapeltje snoep ontving in mijn – uiteraard – gretig opgehouden handje. Gratis snoep bindt mensen, heb ik altijd gevonden, en mijn medepassagiers in de bus waren oprecht geamuseerd. Terwijl ik de bus rond keek, zag ik dat de chauffeur betaald was met een stapeltje pepernoten en zelf ook een grijns van jewelste had. Ook al krijg ik het niet altijd helemaal mee, Sinterklaas heeft toch zeker zijn waarde.

Quentin van Dinteren


Stuur dit bericht door!


© 2007-2012 AllesoverUtrecht